Coronavirus

Suspès l'esport no professional a Catalunya

Les federacions esportives atenen les indicacions d'ajornar competicions fetes per la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física de la Generalitat

per NacióDigital, 11 de març de 2020 a les 21:00 |
Un partit entre el Centre d'Esports Manresa i la Unió Esportiva Sants | ND
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les mesures de contenció del coronavirus provocaran que l'esport no professional a Catalunya s'aturi les dues pròximes setmanes. Bona part de les federacions esportives -des de la de futbol fins a la de bàsquet, passant per la d'handbol o la de tennis- ja han comunicat l'ajornament de les competicions, tot atenent les indicacions fetes per la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física de la Generalitat. La suspensió de tota activitat federativa s'aplicarà a partir d'aquest dijous i tindrà una vigència de 15 dies.

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha comunicat aquest dimecres la suspensió de tots els partits de les categories no professionals de caràcter estatal, Segona Divisió B i Tercera Divisió, i ha aconsellat a les federacions territorials que facin el mateix amb la resta de campionats. La Federació Catalana de Futbol ha recollit la recomanació i ha suspès tots els partits de categoria amateur, tal com ha avançat en un altre comunicat.

 

En el comunicat de la Federació Catalana de Futbol en el qual es decreta la suspensió de competicions també es detalla que queden ajornades "totes les activitats esportives i formatives" promogudes per l'ens federatiu. Les competicions de futbol base, organitzades per la Federació també en resulten afectades.

A banda dels partits del futbol no professional, tant masculí com femení, la Federació Espanyola havia decidit també suspendre les competicions de futbol sala de categoria estatal. Les mesures s'ajusten a les decisions de les autoritats sanitàries, més restrictives des que la crisi del coronavirus ha passat a fase d'alerta. No es descarta que en les pròximes hores també es puguin prendre cancel·lacions similars en el futbol professional. Fins ara s'ha decidit que les dues pròximes jornades de la Lliga es juguin a porta tancada.

 

Participació