Bars tancats, distàncies de seguretat i poc moviment al centre de Rubí

Els establiments recorden els consells de seguretat de les autoritats

Poc moviment a Rubí en les primeres hores de restriccions
Poc moviment a Rubí en les primeres hores de restriccions | Marta Casas
14 de març del 2020
Actualitzat a les 19:39h
A l'espera de conèixer les mesures restrictives que comportarà l'estat d'alarma que decretarà el govern espanyol, i de la demanda del president Quim Torra de poder confinar tot Catalunya, la ciutadania de Rubí ja ha començat a notar els canvis en la vida quotidiana que comporten les mesures de prevenció de contagi del coronavirus, després de la suspensió de tota mena d'actes entre el 12 i el 27 de març i del tancament de tots els equipaments municipals, inclosos els parcs infantils.

Ahir al vespre, el govern català decretava el tancament de tots els bars i restaurants. Aquest matí, ja es podien veure persianes abaixades, tot i que l'Ajuntament ha informat, a través de les xarxes socials, que la policia local havia hagut de procedir al tancament d'alguns dels establiments que encara restaven oberts.
 
Alguns, però, no només han tancat sinó que han animat la ciutadania a quedar-se a casa amb el missatge #YoMeQuedoEnCasa, o han explicat que ho feien, avançant-se al decret de la Generalitat, "per responsabilitat".
 

Un bar de Les Torres anima la ciutadania a quedar-se a casa Foto: Marta Casas

 

Cal Gori va tancar abans que ho decretés la Generalitat Foto: Marta Casas


Als supermercats i estancs que restaven oberts, s'han penjat algunes indicacions per tal que els clients que fessin cua respectessin la recomanació de mantenir una separació d'un metre entre ells, com a mínim, i no aglomerar-se dins dels establiments. Així, les persones que volien entrar a comprar ho feien des de fora, i respectant aquesta distància de seguretat. Algunes oficines, avui tancades perquè no es troben dins el seu horari laboral, també han penjat indicacions per als clients quan puguin tornar a obrir.
 

El Condis Mariona demana als clients evitar les distàncies de seguretat Foto: Marta Casas


Els pocs vianants que hi havia pel carrer eren als supermercats, als estancs o a les botigues encara obertes, i molt pocs seient a bancs o a altres llocs de concurrència habitual.
 

La plaça Nova de Rubí, buida Foto: Marta Casas