Es postposa l'acte de col·locació de les «stolpersteine» previst per al 9 d'abril a Rubí

L'artista alemany Günter Demnig no podrà visitar finalment la ciutat a causa de la crisi del coronavirus

NacióDigital
16 de març del 2020
El proper 9 d'abril, la ciutat de Rubí havia d'instal·lar les conegudes Stolpersteine, unes llambordes que volen homenatjar els deportats durant el nazisme de la ciutat, un total d'onze. L'Ajuntament de Rubí, però, ha comunicat que aquest acte d'homenatge ha quedat ajornat a causa de la crisi de l'epidèmia del coronavirus. Les llambordes havien de ser instal·lades pel seu autor, l'artista alemany Günter Demnig, en presència dels familiars dels homenatjats.

Aquesta actuació corresponia a un acord del ple del mes de febrer de 2017, que sol·licitava a l’artista alemany la creació d’aquest monument en homenatge als deportats de la ciutat, a través del Memorial Democràtic de la Generalitat. D’acord amb la disponibilitat de l’artista, es posa data a la realització dels monuments i a l’acte d’instal·lació.

Així, Gunter Demnig havia de visitar Espanya entre el 5 i l’11 d’abril per col·locar les Stolpersteine que ha creat per a un total de 18 municipis de la península, i el dia 9 havia de fer-ho a Rubí, Sant Cugat, Ripollet i Santa Perpètua de la Mogoda.

Les llambordes es faran arribar al Memorial Democràtic i s’acordarà una nova data per a la seva instal·lació.