coronavirus

Rubí rebrà 1.782 targetes moneder per garantir els àpats dels infants amb beca menjador

Es començaran a distribuir en els propers dos o tres dies

per NacióDigital, 17 de març de 2020 a les 12:42 |
El govern garantirà els àpats dels nens que tinguin beca menjador | CCVOC
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, ens que gestiona els ajuts de menjador a la comarca, està treballant amb els Departaments d'Educació i de Treball, Afers Socials i Famílies, així com amb els ajuntaments de la comarca, per tal de garantir la suficiència alimentària dels infants que estan rebent un ajut de menjador.

Segons ha comunicat el govern català aquesta setmana, es podran distribuir targetes moneder a través d'un acord amb una entitat bancària, carregada amb l'import de la prestació de cada família, el corresponent als deu dies que no es prestarà el servei de menjador, durant el temps previst de tancament dels centres. A la comarca del Vallès Occidental se'n distribuiran més de 17.000, i concretament a Rubí, 1.782.Aquestes targetes moneder es començaran a distribuir a partir dels propers dos o tres dies a través del Consell Comarcal i dels ajuntaments, i és que els dos departaments de la Generalitat i els Consells estan acabant d'ultimar l'operatiu que pugui fer possible el lliurament a les famílies. L'entitat bancària enviarà les targetes al Consell perquè les distribueixi, però en els casos de Rubí, Terrassa, Sabadell, Sant Cugat i Cerdanyola, les rebrà directament l'ajuntament.

El Rebost Solidari i la Botiga Solidària mantenen el repartiment d'aliments


Les entitats del Rebost Solidari (Càritas i Frater-Nadal) i la Botiga Solidària d'ASAV mantenen el repartiment de lots d'aliments entre les persones necessitades, que es farà en els dies habituals (dijous i divendres), i s'hi prendran totes les mesures de prevenció possibles per evitar contagis de coronavirus.

Les persones beneficiàries han d'acudir-hi en una hora concertada prèviament, tal com ja passa fora fora del període excepcional, i han de mantenir en tot moment la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries. Com a precaució, també es limitarà el nombre de persones que podran estar simultàniament a l'interior del local.

Molts dels rubinencs i rubinenques que treballen com a voluntaris en aquest repartiment d'aliments són persones majors de 65 anys, considerades col·lectiu de risc. Les entitats han hagut de fer un esforç per reforçar el seu voluntariat i així poder-les substituir.


 

Participació