El bus urbà de Rubí redueix freqüències i funciona amb un terç de la seva capacitat

L'Ajuntament també demana seguir unes pautes de seguretat per preveure contagis de coronavirus

Menys freqüència i més mesures de seguretat als autobusos urbans de Rubí
Menys freqüència i més mesures de seguretat als autobusos urbans de Rubí | Ajuntament de Rubí
Redacció
18 de març del 2020
Actualitzat el 20 de març a les 9:45h

L'Ajuntament de Rubí continua aplicant mesures de seguretat a tots els serveis municipals per prevenir contagis del coronavirus, especialment després de l'estat d'alarma decretat aquest dissabte i que limita la circulació de persones per totes les vies d'ús públic. Així, aquells ciutadans que necessitin desplaçar-se i ho vulguin fer en transport públic han de tenir en compte que, a partir de demà, el servei de RubiBus redueix un 35% la freqüència de pas dels seus vehicles, mantenint només els horaris habituals en hores punta. Els autobusos, a més, només admeten un terç de la seva ocupació habitual.

La demanda diària del servei de transport públic ha disminuït un 85% aquests dies, amb només 1.033 dels 7.300 viatges que es registren en un dia laborable habitual. L'ocupació d'algunes línies, però, va augmentar el dimarts, per exemple la línia 1 (7 passatgers més) i la 4 (4 més). És per això que l'Ajuntament, d'acord amb l'operador del servei (Avanza) i amb l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) ha decidit aplicar aquesta reducció del servei, mantenint només un 65% de l'habitual.

Per cada línia només circularà un autobús, excepte a l'L1, l'L2 i l'L3, que a les hores punta disposaran de dos vehicles. Pel que fa a l'L6, que dona servei als polígons, i l'L7, no redueixen el servei ja que s'han observat puntes d'usuaris que arriben al màxim d'ocupació permesa o fins i tot la sobrepassen.

Els horaris excepcionals es poden consultar a www.rubi.cat/transportpublic, a www.rubibus.com, a l’app “Rubí Ciutat” i als panells informatius que hi ha a les parades de l’autobús. Tenint en compte l’excepcionalitat d’aquesta situació, l’Ajuntament analitzarà diàriament la demanda real del servei i revisarà, si s’escau, les mesures adoptades.

A més, a l'hora de viatjar l'Ajuntament demana que no s'utilitzin les dues primeres files dels seients, és a dir, les més properes a la porta davantera i a la persona que condueix l'autobús, deixar espai entre seients en seure, mantenir la distància mínima de seguretat d'un metre amb la resta d'usuaris i tenir en compte que no es venen bitllets senzills ni es fan bescanvis a bord de l'autobús.

Consulta els nous horaris de l'autobús des del 19 de març i mentre duri l'estat d'alarma.

Els autobusos interurbans també modifiquen els seus horaris


A banda del transport urbà, els autobusos de les línies B7 (Rubí - Sant Cugat - Cerdanyola), B8 (Sant Quirze del Vallès - Terrassa - Sant Cugat, que passa per l'Hospital de Terrassa) i C6 (Rubí - Castellbisbal) també han patit modificacions en els horaris i freqüències de pas mentre duri l'estat d'alarma.

També han reduït la seva freqüència de pas, concretament en un 50%. Aquests nous horaris, doncs, afecten les línies N64 (Barcelona - Sabadell - Terrassa - Rubí - Barcelona) i N61 (Barcelona - Rubí - Terrassa - Sabadell - Barcelona).