coronavirus

Rubí distribuirà 1.782 targetes moneder per a infants amb beca menjador entre el 23 i el 25 de març

L'Ajuntament les distribuirà personalment a cada domicili per evitar que les famílies hagin de sortir al carrer

per RubiTV.cat, 19 de març de 2020 a les 13:00 |
El govern garantirà els àpats dels nens que tinguin beca menjador | CCVOC
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, ens que gestiona els ajuts de menjador a la comarca, amb els Departaments d'Educació i de Treball, Afers Socials i Famílies, i els ajuntaments de la comarca han establert un sistema perquè els alumnes que tinguin beques menjador tinguin garantits els seus àpats mentre duri el tancament de les escoles: unes targetes moneder que es distribuiran a través d'un acord amb una entitat bancària i carregada amb l'import de la prestació de cada família corresponent als deu dies que no es prestarà el servei. A la comarca del Vallès Occidental se'n distribuiran més de 17.000, i concretament a Rubí, 1.782.

Està previst que les targetes destinades a Rubí es distribueixin de manera personal al domicili de cada infant entre el dilluns 23 i el dimecres 25 de març. Amb aquest sistema, l'Ajuntament vol evitar que, en ple estat d'alarma, les famílies hagin de sortir al carrer i es produeixin aglomeracions als Serveis Socials municipals.El Rebost Solidari i la Botiga Solidària mantenen el repartiment d'aliments

Les entitats del Rebost Solidari (Càritas i Frater-Nadal) i la Botiga Solidària d'ASAV mantenen el repartiment de lots d'aliments entre les persones necessitades, que es farà en els dies habituals (dijous i divendres), i s'hi prendran totes les mesures de prevenció possibles per evitar contagis de coronavirus.


Les persones beneficiàries han d'acudir-hi en una hora concertada prèviament, tal com ja passa fora fora del període excepcional, i han de mantenir en tot moment la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries. Com a precaució, també es limitarà el nombre de persones que podran estar simultàniament a l'interior del local.

Molts dels rubinencs i rubinenques que treballen com a voluntaris en aquest repartiment d'aliments són persones majors de 65 anys, considerades col·lectiu de risc. Les entitats han hagut de fer un esforç per reforçar el seu voluntariat i així poder-les substituir.


 

Participació