Tasques especials de neteja a la via pública pel coronavirus

La comissió de seguiment de la crisi està reunida, i no ha aclarit encara si se sol·licitarà la presència de l'exèrcit per a tasques de desinfecció

Unitats de la UME a Badalona
Unitats de la UME a Badalona | Ajuntament de Badalona
Redacció
27 de març del 2020
Actualitzat a les 14:22h
L'Ajuntament de Rubí ha anunciat que s'ha intensificat i especialitzat la neteja viària de la ciutat, així com la dels contenidors que hi ha repartits pel municipi, i que en els propers dies es posaran en marxa noves mesures. Dos serveis d'hidronetejadors treballen en torn de matí i tarda, desinfectant els contenidors de la ciutat, a un ritme de 95 ubicacions diàries. Tenint en compte que al municipi hi ha unes 440 ubicacions de contenidors, es calcula que en una setmana es poden netejar totes.

L'equip encarregat d'aquesta tasca utilitza un producte de desinfecció "molt potent", que es fa servir habitualment per la neteja interior de contenidors.

Pel que fa a la neteja viària, als matins un equip dual, format per una escombradora amb perxa, que funciona amb aigua clorada, i que és el mateix tipus que s'utilitza per tractar la legionel·la. Aquest equip desinfecta voreres i carrers. Segons informa el Consistori, "la voluntat és que aquest equip dual també treballi en torn de tarda". Per altra banda, aquest divendres s'ha posat en funcionament un nou equip format per quatre operaris que desinfecten bancs i altre mobiliari urbà, aquest en torns de matí i tarda, i que iniciarà les seves tasques als barris amb més densitat de població (Ca n'Oriol, la Zona Nord, Les Torres, la Zona Progrés, el 25 de setembre, Can Fatjó i El Pinar). Respecte a aquest equip, el producte que utilitzen és aigua clorada amb el percentatge indicat tant pel Ministerio de Sanidad com de la Generalitat de Catalunya.

Finalment, l'Ajuntament preveu que a partir de dilluns entri en servei un camió cisterna, amb la voluntat que treballi en tres torns: al matí i a la tarda al nucli urbà i les urbanitzacions, i a la nit als polígons industrials, i cada dia en un barri diferent. Es tracta d'un camió cisterna que presenta un "alt rendiment", segons la informació proporcionada per l'Ajuntament, que també explica que en aquests moments s'està repartint el ruixador frontal per aconseguir que el seu rendiment sigui major, ja que no requerirà d'anar acompanyat d'un peó amb mànega.
 
L'Ajuntament aclarirà si ha sol·licitat la presència de l'exèrcit per fer tasques de desinfecció quan acabi la reunió de la comissió de seguiment

Segons va publicar ahir el diari ABC, Rubí seria una de les poblacions que hauria sol·licitat la presència de la Unitat Militar d'Emergències (UME) per realitzar tasques de desinfecció. Així ho han confirmat alguns portaveus de l'oposició. RubiTV.cat va preguntar ahir al migdia per aquesta qüestió, i aquest migdia el servei de comunicació ha explicat que la comissió de seguiment de la crisi es troba reunida, i que podran traslladar les decisions que s'hi hagin pres un cop acabi la reunió.

Alguns ajuntaments del Vallès Occidental, com ara Sabadell i Cerdanyola, ja han sol·licitat aquest ajut. També ho han fet els ajuntaments de Barcelona i Badalona (Barcelonès), L'Hospitalet de Llobregat (Baix Llobregat), Constantí (Tarragonès) i Súria (Bages). A aquests, s'hi sumarien, segons la informació publicada ahir per l'ABC, les poblacions de Sant Boi, Sant Vicenç dels Horts, Ager, Badia del Vallès, La Pobla de Segur, Sort, Santa Coloma de Gramenet, Cardona, Mollet i Sant Joan de Vilatorrada.