1 de 10
coronavirus

Set mesures higièniques imprescindibles per quan tornes de comprar o treballar

Haver sortit al carrer pot posar en perill de contagi del coronavirus a les persones que conviuen amb nosaltres

Què fem quan arribem a casa de comprar o treballar? | Pixabay
per NacióDigital, 27 de març de 2020 a les 12:00 |
Aquest article es va publicar originalment el 27 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Què hem de fer quan tornem a casa després d'haver anat a comprar o a treballar per evitar posar en risc a les persones que conviuen amb nosaltres? El Departament de Salut recomana seguir una sèrie de mesures higièniques. Aquestes accions preventives redueixen notablement les possibilitats de contagi del coronavirus.

És important intentar no tocar res fins que no ens hàgim netejat bé. Primer de tot, deixem la bossa i les claus a l'entrada. Després, ens traiem les sabates i la roba i ens dutxem. Un cop fet això, no ens podem oblidar d'aquells objectes que portem a sobre i toquem constantment, que tampoc són aliens de convertir-se en portadors del virus: el mòbil i les ulleres. Cal netejar-los bé. Per últim, també és recomanable ventilar bé les zones comunes. El Departament de Salut té habilitat a la seva pàgina web un extens espai amb informació detallada i actualitzada -i en diversos idiomes- sobre el Covid-19. 

Participació