L'Ajuntament sol·licita ajuda a l'exèrcit per tasques de neteja i desinfecció

La comissió de seguiment de la crisi ho ha decidit en la reunió diària d'aquest matí

Soldats fent tasques a una residència de Sabadell
Soldats fent tasques a una residència de Sabadell | Juanma Peláez
27 de març del 2020
Actualitzat a les 16:55h
L'Ajuntament ha confirmat aquest migdia que s'ha sol·licitat ajuda a la Unitat Militar d'Emergències (UME) per "complementar les tasques de neteja que fem diàriament com a ajuntament", i especialment a aquells llocs on "no arribem o no hi podem entrar". Aquesta petició està en tràmit, i "s'espera obtenir resposta el més aviat possible", tal com ha confirmat a RubiTV.cat. L'Ajuntament, per la seva banda, també ha intensificat les tasques de neteja amb recursos propis.

Aquesta decisió s'hauria pres en la comissió de seguiment de la crisi del coronavirus aquest matí, però ahir diverses fonts ja apuntaven que l'Ajuntament hauria sol·licitat la intervenció de la UME, com va fer saber un portaveu de l'oposició i ha pogut confirmar aquest mitjà. El diari ABC també publicava ahir aquesta informació.

Alguns Ajuntaments del Vallès Occidental, com ara Sabadell i Cerdanyola, ja han sol·licitat aquest ajut. També ho han fet els Ajuntaments de Barcelona i Badalona (Barcelonès), L'Hospitalet de Llobregat (Baix Llobregat), Constantí (Tarragonès) i Súria (Bages). A aquests, s'hi sumarien, segons la informació publicada ahir per l'ABC, les poblacions de Sant Boi, Sant Vicenç dels Horts, Ager, Badia del Vallès, La Pobla de Segur, Sort, Santa Coloma de Gramenet, Cardona, Mollet i Sant Joan de Vilatorrada.