L'hospital de campanya a l'Hotel Terrassa Park acollirà pacients lleus de coronavirus

Es posa en marxa aquest divendres i estarà gestionat per MútuaTerrassa

29 de març del 2020
Actualitzat el 01 d'abril a les 10:29h
Hotel Terrassa Park.
Hotel Terrassa Park. | GSV
L'Hotel Terrassa Park obrirà les seves portes aquest divendres com un hospital de campanya, tal com avançava LaTorre el passat dimarts. Les 72 habitacions de l'hotel acolliran pacients majoritàriament del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT), qui gestionarà l'hotel. 

Acollirà malalts lleus de Covid-19. En concret aquells sense criteris d’ingrés hospitalari i amb incapacitat de confinament a casa, contactes estrets de coronavirus, que necessiten confinament i que tenen problemes per aïllar-se a casa seva.

Però també hi haurà pacients amb perfil sanitari d’hospitalització a domicili que no puguin estar a casa pel fet de no complir els criteris socials necessaris; pacients amb perfil de trasllat a un centre sociosanitari de baixa complexitat o pacients ingressats en un centre d’aquestes característiques però que hagi estat destinat a alliberar espais. Des de MútuaTerrassa s'informa que quedaran exclosos els pacients polimedicats, cures de llagues, o pacients amb deliris. 

La selecció dels pacients es durà a terme de forma centralitzada per part d’un Centre Regional de Control (CRC) -format per professionals del Servei Català de la Salut i de diversos proveïdors sanitaris-. Aquest atendrà totes les demandes assistencials i, en funció de la tipologia de pacients i disponibilitat de llits, les dirigirà a cada un dels dispositius habilitats per donar resposta als requeriments sanitaris derivats d’aquesta emergència. L'hotel també podrà prestar assistència a altres pacients del territori. 

Amb l’objectiu de donar resposta a totes les necessitats assistencials que s’hi derivin, aquest nou dispositiu serà multidisciplinar. Així, a l’equip de professionals assistencials i de suport de MútuaTerrassa s’hi han sumat professionals jubilats de l’entitat, residents, estudiants d’últim any de medicina i infermeria i auxiliars de clínica. L’equip humà es complementa amb perfils administratius i personal de neteja.

El dispositiu s’ha coordinat per tal que disposi dels mateixos recursos i serveis de suport per funcionar com una extensió de l’HUMT. En aquest sentit, més enllà de la infraestructura amb la que se l’ha dotat, té a la seva disposició tots els recursos de l’entitat en termes humans, tècnics i materials que li proporcionaran suport constant. 

L'Hotel Don Càndido serà un centre pels sanitaris 

El govern municipal de Terrassa ha acordat crear un Centre de Serveis per a tot el personal dels centres sanitaris de la ciutat a l’Hotel Don Cándido, a través d’un acord al qual s’ha arribat amb l’empresa. Així, a partir d'aquest divendres 27 de març estaran disponibles 76 habitacions de l'hotel. 

El Centre de Serveis per a personal sanitari facilitarà dutxes i vestuaris, espais de descans i condicions higièniques adaptades a l'actual situació a tot el personal sanitari que ho desitgi. En podran fer ús quan finalitzin els seus torns de treball i abans de tornar a casa. També se'ls facilitarà aparcament.