El bus urbà de Rubí serà gratuït fins el 9 d'abril

L'Ajuntament també demana seguir unes pautes de seguretat per preveure contagis de coronavirus

Menys freqüència i més mesures de seguretat als autobusos urbans de Rubí
Menys freqüència i més mesures de seguretat als autobusos urbans de Rubí | Ajuntament de Rubí
Redacció
02 d'abril del 2020

El bus urbà de Rubí serà gratuït fins el dijous, 9 d'abril, per tal de facilitar la mobilitat de les persones que treballen prestant serveis essencials. L'Ajuntament i Avanza, operador del servei de RubíBus, se sumen a la decisió adoptada aquest dimecres per l'Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona (ATM). La gratuïtat del transport públic urbà estarà vigent mentre ho estigui el Reial Decret-llei 10/2020, de 29 de març, que regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores per compte aliè que no prestin serveis essencials.

La decisió s'ha adoptat amb l'objectiu de minimitzar els riscos de contagi, ja que no s'hauran de validar els títols. A nivell operacional, s'ha optat per desactivar la validació dels tiquets per part dels usuaris i fer les entrades i sortides del bus únicament per la porta central. Per comptabilitzar el passatge, els conductors emetran un bitllet senzill, sense cost, que guardarà sense lliurar-lo als usuaris.

Nova reducció de les freqüències

L'oferta de busos a partir d'aquest dijous es tornarà a reduir, i serà similar a la del cap de setmana. Concretament, les freqüències de pas de les diferents línies seran les següents: L1 – 60’, L2 – 60’, L3 – 64’, L4 – 48’, L5 – 48’, L6 – 30’ (horari parcial matí i tarda) i L7 – 60’. La reducció en relació amb un dia laborable normal serà del 43%.

Als autobusos i parades s'hi continuen duent a terme unes tasques de neteja i de desinfecció especials diàries, i es manté, també, l'ocupació màxima dels vehicles en un 33%.

Consulta aquí els nous horaris del bus urbà de Rubí.