coronavirus

Europastry presenta un ERTO que afectarà més de 400 treballadors

La companyia que fabrica i distribueix pa i brioixeria ultracongelada no especifica l'afectació a cada centre

per NacióDigital, 6 d'abril de 2020 a les 13:00 |
Una àrea de la planta d'Europastry a Sarral | Europastry
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup català Europastry, amb seu central al polígon Can Sant Joan, ha presentat un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per força major que afectarà 412 treballadors dels més de 1.800 que té a tot l'Estat. Aquesta empresa que fabrica i distribueix pa i brioixeria ultracongelada té ubicats a Tarragona dos dels seus principals centres de producció -a Vallmoll (Alt Camp) i Sarral (Conca de Barberà-, a més de Rubí, Sant Joan Despí i Barberà del Vallès. La companyia, però, no especifica l'afectació a cada fàbrica.

Amb tot, des d'Europastry es garanteix la continuïtat dels llocs de treball que formen part d'aquest expedient, així com una compensació per assegurar el 100% de la retribució. Fonts de direcció han explicat a l'ACN que la pèrdua del canal horeca -hotels, restaurants i cafeteries- ha obligat a plantejar-se l'ERTO. El també denominat canal 'foodservice' representa gairebé, el 50% del seu volum de negoci.


La caiguda del mercat de la restauració a tot Espanya només s'ha pogut esmorteir en un percentatge molt petit a través de les cadenes de supermercats i tendes de queviures on Europastry hi subministra pa i pastes precongelades. Tot plegat ha obligat a preparar un ERTO que en cap cas, però, suposarà el tancament de cap planta ni tampoc cap acomiadament, segons remarca la companyia. Entre les plantes de Vallmoll i Sarral hi treballen aproximadament un miler de persones.

Una situació "temporal"


La companyia recalca que és una situació "temporal". "Esperem poder reconvertir aquesta mesura el més ràpidament possible, quan se superi la situació actual i la restauració torni a la normalitat", diu. Europastry seguirà abastint els seus clients sense problemes, ja que bona part de l'activitat es manté.

Les fàbriques d'Europastry

A part de la zona de Tarragona, Europastry també té fàbriques a l'àrea metropolitana de Barcelona -Sant Joan Despí, Rubí i Barberà del Vallès- i la seva seu central a Sant Cugat. A la península ibèrica, els centres de producció es concentren a Catalunya i a la Corunya.

Actualment, el grup català és present en més de 60 països, a través de 22 plantes de producció i 26 oficines de venta repartides en tot el món. L'any 2018 Europastry va assolir 729 milions d'euros en facturació i va llançar al mercat més de 130 nous productes. Aproximadament el 40% de les seves vendes són fora de l'estat espanyol. 

Participació