Castellbisbal detecta un increment de conductes incíviques dels propietaris de gossos

Alguns aprofiten els animals per sortir a fer activitats no permeses amb l'estat d'alarma, i a més

Castellbisbal detecta un augment de conductes incíviques de propietaris de gossos
Castellbisbal detecta un augment de conductes incíviques de propietaris de gossos | Ajuntament de Castellbisbal
Redacció
07 d'abril del 2020
L'Ajuntament de Castellbisbal ha detectat, en les darreres setmanes, que hi ha més excrements a la via pública i que algunes persones aprofiten el fet de sortir amb els animals per fer activitats que no estan permeses en el marc de l'estat d'alarma, com passejar o trobar-se amb amics. A aquestes conductes s'hi sumen les específicament relacionades amb la tinença d'animals, i és que s'ha detectat un augment de la presència d'excrements a la via pública.

La Policia Local ha detectat que hi ha propietaris d'animals que els utilitzen com a excusa per esquivar les restriccions de l'estat d'alarma i sortir a passejar regularment amb els animals. En aquest sentit, es recorda que el permís per passejar els gossos es limita al temps estrictament necessari perquè l'animal pugui cobrir les seves necessitats fisiològiques, i en zones properes al domicili del propietari. Tampoc no es pot aprofitar per sortir a córrer o trobar-se amb altres persones, sinó que cal mantenir en tot moment el distanciament social.

Respecte a la presència d'excrements dels animals a la via pública, l'Ajuntament ho atribueix al fet que molts propietaris de gossos no els recullen perquè no noten "la pressió social" que hi ha en circumstàncies normals, quan hi ha més gent als carrers, i se senten emparats per l'anonimat. El Consistori recorda que la recollida de les deposicions és un deure cívic i una obligació, i que no fer-ho pot comportar multes de fins a 300 euros.

Així mateix, es recorda que els gossos han d'anar lligats, que s'ha de garantir la higiene i l'atenció veterinària dels animals i que no es poden deixar abandonats. En cas que una persona no pugui fer-se càrrec per motius mèdics o altres, l'Ajuntament demana tenir previsió de pensar en altres persones que se'n puguin cuidar temporalment.