L'Ajuntament de Rubí fa trucades a la gent gran que viu sola per comprovar si estan bé

Es tracta d'un servei que s'ofereix habitualment des dels Serveis Socials i que ara s'ha intensificat

L'Ajuntament truca les persones grans que viuen soles per comprovar si es troben bé
L'Ajuntament truca les persones grans que viuen soles per comprovar si es troben bé | Europa Press
Redacció
08 d'abril del 2020
L'Ajuntament de Rubí està fent trucades a les llars de les persones grans que viuen soles per tal de comprovar si es troben bé i demanar-los si necessiten alguna cosa, un seguiment que, com explica el Consistori, ja es fa de manera habitual des dels Serveis Socials municipals i el Servei de Teleassistència, però que s'ha intensificat aquests dies amb la situació excepcional de confinament. Els Serveis Socials atenen actualment 1.873 persones en el marc del programa de gent gran.

Totes les persones grans que viuen soles i no tenen una xarxa de suport familiar reben una atenció prioritària per part de l'Ajuntament, que les truca de manera regular i en alguns casos les visita a domicili, però des del decret de l'estat d'alarma aquestes trucades de control s'han incrementat.

Pel que fa a les persones usuàries del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD), unes 698, n'hi ha 206 que viuen soles. Aquest recurs també s'ha ampliat a la gent gran usuària a d'altres serveis que ara mateix no estan operatius, com per exemple els centres de dia. També continua en funcionament el servei de Teleassistència, que dona cobertura a unes 900 persones, és a dir, gairebé la meitat de la població major de 70 anys que viu sola. 

L'Ajuntament ha habilitat un telèfon especial (637 83 10 92) i una adreça de correu electrònic ([email protected]) per poder informar de possibles situacions d'emergència o d'elevada vulnerabilitat entre gent gran. L'objectiu és que la ciutadania es mantingui alerta i pugui ajudar si detecta que algun dels seus veïns o veïns d'edat avançada està patint algun problema.

Finalment, des de Creu Roja també es fa un seguiment d'aquest col·lectiu d'edat amb trucades a 32 persones grans que han estat derivades pels Serveis Socials Bàsics per rebre lots d'aliments de l'ONG.