VÍDEO Dues cosines elaboren un reportatge casolà sobre el confinament a Rubí

La Patrícia i la Cristina van començar a fer vídeos de riure per entretenir-se, fins que han acabat recollint més d'una desena de testimonis de veïns, familiars i amics sobre com estan vivint aquests dies

08 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:24h
Patricia Rodríguez, una de les protagonistes del vídeo elaborat per dues cosines sobre el confinament
Patricia Rodríguez, una de les protagonistes del vídeo elaborat per dues cosines sobre el confinament

La Patricia i la Cristina són dues cosines que viuen a Rubí, al barri de Ca n'Alzamora, i que, des que va començar el confinament, han buscat maneres per fer-lo una mica menys feixuc. Com que viuen al costat, han pogut compartir estones i idees a tavés dels seus respectius terrats. 

La història comença quan la Patricia, estudiant d'Educació Infantil i també treballadora, ara afectada per un ERTO, i la Cristina, estudiant de Medicina i que s'ha encarregat de fer l'edició del vídeo, van quedar confinades a casa seva, amb la qual cosa van trobar més temps per veure's. "Abans, tot el dia estudiant i treballant no podíem, però ara, i a més vivint "terrat amb terrat", hem tingut molt de temps", han explicat a RubiTV.cat.

Al principi es dedicaven a fer vídeos a través de l'aplicació Tik Tok, només per riure i passar-s'ho bé, fins que van començar a fer coses una mica més elaborades; tant, que un dels vídeos, parodiant la cançó Sin Pijama, de Becky G. i Natti Natasha, va sortir en un dels reculls que fan les televisions cada dia per il·lustrar com està vivint la ciutadania el confinament. Les cosines tenen un compte d'Instagram on es poden veure tots aquests vídeos.

La cosa va anar encara més enllà, i a banda de reflectir com estan passant el confinament elles mateixes, van decidir fer una recopilació de testimonis entre els seus veïns, amics i familiars - la família García, que viu gairebé sencera al mateix bloc -, i amb la qual tenen l'oportunitat de veure's sovint a través dels terrats o els balcons.

La idea original era imitar l'estil del programa televisiu 21 días, però finalment van optar per un format més senzill i lliure, i el resultat és "una mostra més de l’amor i solidaritat dels nostres veïns, així com de la seva empatia", i per això l'han volgut compartir. La Patrícia i la Cristina demanaven a tots els qui volguessin col·laborar que expliquessin com estaven passant el confinament, i s'han trobat una mica de tot: "Hi ha gent que s'ho ha pres una mica de broma, d'altres que s'ho han pres molt seriosament, però estem encantades amb el resultat, perquè ha quedat molt emocionant", diuen.