Els pensionistes de Rubí s'adhereixen a la defensa dels drets de la gent gran

El manifest demana a les administracions implementar "immediatament" els protocols adients per donar una atenció sanitària completa i eficient a la gent gran

La plataforma de pensionistes de Rubí en una assemblea a principis de febrer
La plataforma de pensionistes de Rubí en una assemblea a principis de febrer | Carla Serra
10 d'abril del 2020
El Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí s'adhereix al manifest d'entitats vinculades a la defensa dels drets de la gent gran davant la greu situació d'emergència sanitària que pateix el col·lectiu a conseqüència de la pandèmia provocada pel coronavirus.

El manifest demana a les administracions públiques dotades de competències -ajuntaments, Generalitat i govern espanyol- implementar "immediatament" els protocols adients per donar una atenció sanitària completa i eficient a la gent gran, optimitzant els recursos com el transport sanitari, l'assistència a les llars i residències, la teleassistència o l'atenció domiciliària.

Les entitats també reclamen que es proporcionin tots els recursos professionals i tècnics necessaris per afrontar aquesta situació, així com dotar de tots els equips de protecció imprescindibles al personal sanitari, així com als familiars i al mateix contagiat. A més, demanen assegurar que els equips de cures pal·liatives (PADES) prestin assistència a les persones que ho necessitin i que, en el supòsit que a malaltia "porti al final de la vida", la persona afectada pugui traspassar amb dignitat i sense patiment.

Per altra banda, les entitats i associacions adherides a aquest manifest, han volgut expressar el seu reconeixement i agraïment a la tasca que estan duent a terme el conjunt de professionals que estan afrontant aquesta situació d'emergència sanitària i social.