Es postposa l'acte de col·locació de les «stolpersteine» previst per al 9 d'abril a Rubí

L'artista alemany Günter Demnig no podrà visitar finalment la ciutat a causa de la crisi del coronavirus

Tres de les llambordes en record dels deportats.
Tres de les llambordes en record dels deportats. | Pilar Màrquez Ambròs
NacióDigital
10 d'abril del 2020
El passat 9 d'abril, la ciutat de Rubí havia d'instal·lar les conegudes Stolpersteine, unes llambordes que volen homenatjar els deportats durant el nazisme de la ciutat, un total d'onze.

L'Ajuntament de Rubí, però, va comunicar a finals de març que aquest acte d'homenatge quedava ajornat a causa de la crisi de l'epidèmia del coronavirus. Les llambordes havien de ser instal·lades pel seu autor, l'artista alemany Günter Demnig, en presència dels familiars dels homenatjats.

Aquesta actuació corresponia a un acord del ple del mes de febrer de 2017, que sol·licitava a l’artista alemany la creació d’aquest monument en homenatge als deportats de la ciutat, a través del Memorial Democràtic de la Generalitat. D’acord amb la disponibilitat de l’artista, es posa data a la realització dels monuments i a l’acte d’instal·lació.

Així, Gunter Demnig havia de visitar Espanya entre el 5 i l’11 d’abril per col·locar les Stolpersteine que ha creat per a un total de 18 municipis de la península, i el dia 9 havia de fer-ho a Rubí, Sant Cugat, Ripollet i Santa Perpètua de la Mogoda.

Les llambordes es faran arribar al Memorial Democràtic i s’acordarà una nova data per a la seva instal·lació.