coronavirus

Es cancel·la el programa «Vacances en pau», d'acollida d'infants saharauis, per al 2020

El govern de la República Àrab Democràtica Saharaui ho considera "la millor opció" davant la pandèmia del coronavirus

per RubiTV.cat, 13 d'abril de 2020 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els nens i nenes saharauis que venien a passar els mesos d'estiu acollits per famílies d'arreu de l'estat espanyol, també a Rubí, es quedaran aquest any sense les seves Vacances en pau. Ho ha publicat l'agència de notícies saharaui SPS, tal com recull El Confidencial Saharaui, un portal dedicat a la informació sobre el Sàhara Occidental.

Vacances en pau és un programa d'ajuda humanitària i de sensibilització política i social organitzada per diverses associacions i ONG solidàries amb el poble saharaui, el Ministeri de Joventut de la República Àrab Saharaui Democràtica (RASD) i les delegacions del Front Polisari en les diverses comunitats autònomes d'Espanya, que fa possible que durant dos mesos milers de nens saharauis dels campaments de refugiats de Tindouf (Algèria) passin les vacances amb famílies espanyoles, quan les temperatures arriben als 50º graus a l'hamada algeriana. A més, els infants tenen accés a reconeixements mèdics i tractaments adequats, coneixements complementaris a aquells que han adquirit a l'escola, i complementar les carències nutricionals.


L'estiu de 2019, cinc famílies de Rubí van acollir infants saharauis d'entre 8 i 12 anys durant els mesos d'estiu. La coordinació d'aquest programa d'acollida es vehicula, a la nostra ciutat, a través de l'entitat Rubí Solidari.

El govern saharaui considera "molt important" aquest programa, ja que va constituir "un salt additiu positiu i qualitatiu a les diverses contribucions humanes i solidàries realitzades pel moviment solidari internacional a favor de la causa saharauí", però creu que suspendre'l és "la millor opció" en aquestes circumstàncies excepcionals. 

Participació