coronavirus

Entitats de Rubí signen la carta per demanar al govern espanyol la regularització de les persones migrants

Alguns partits de la ciutat també han expressat el seu suport a aquestes demandes a través de les xarxes socials

per RubiTV.cat, 14 d'abril de 2020 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Desenes d'entitats d'arreu de l'estat espanyol han adreçat una carta al president del govern, Pedro Sánchez, així com al vicepresident, Pablo Iglesias, i als ministeris d'Igualtat, Treball i Economia Social, Migracions, Interior i el Defensor del poble una carta on demanen "la regularització permanent i sense condicions" de totes les persones migrants i refugiades davant l'emergència sanitària.

Entre les entitats que donen suport a aquesta demanda hi ha entitats de la nostra ciutat, com ara Rubí Acull, Rubí Solidari i la Sala Neus Català. Algunes formacions polítiques també han mostrat el seu suport a la carta adreçada als membres del govern espanyol, com ho són l'AUP i Podem Rubí, una de les formacions que forma part del grup municipal En Comú Podem, ara membre del govern municipal. 

 
 
 
 

Les demandes de les entitats inclouen la regularització àmplia i extraordinària de totes les persones migrants, la resolució favorable i immediata de totes les sol·licituds i expedients d'asil i refugi o l'alliberament de totes les persones internes en Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) i els Centres d'Estada Temporal d'Immigants de Ceuta i Melila.

Aquesta carta és la segona iniciativa a la qual s'adhereixen les entitats que treballen pels drets de les persones migrants a Rubí, després de donar el seu suport al manifest elaborat per la Coordinadora Obrim Fonteres i que reclamava, entre d'altres, l'empadronament de totes les persones que viuen al municipi per tal de garantir el seu accés als serveis públics. RubiTV.cat ha adreçat dues peticions d'informació a l'Ajuntament de Rubí sobre aquesta qüestió, però no ha obtingut cap resposta.


 

Participació