Rubí dona 1.500 mascaretes a Castellbisbal

L'Ajuntament va fer la donació en assabentar-se que a la ciutat veïna no havien rebut cap mascareta per part del govern central

Voluntaris de Protecció Civil reparteixen mascaretes a la Renfe de Castellbisbal
Voluntaris de Protecció Civil reparteixen mascaretes a la Renfe de Castellbisbal | Ajuntament de Castellbisbal
Redacció
15 d'abril del 2020
Actualitzat a les 10:10h
L'Ajuntament de Castellbisbal ha repartit mascaretes quirúrgiques entre les persones que han agafat el tren a l'estació de la Renfe del municipi per anar a treballar. Aquestes mascaretes les ha aconseguit gràcies a les donacions que han fet algunes empreses locals i a la col·laboració amb l'Ajuntament de Rubí, que ha cedit 1.500 mascaretes al consistori.

Segons ha explicat el consistori veí a RubiTV.cat, aquesta donació es va fer en assabentar-se l'Ajuntament de Rubí que no havien rebut cap mascareta per part del govern central. Per part de l'Ajuntament de Castellbisbal, s'ha sol·licitat material a les administracions que han ofert aquesta possibilitat als municipis, com ara la Diputació de Barcelona i el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de la Generalitat.

L'equip de govern va organitzar aquests dispositius en menys de 24 hores i en assabentar-se, ahir a la tarda, que les autoritats responsables no repartirien mascaretes als municipis de menys de 30.000 habitants, "Ha estat una mesura d'urgència que hem pres al no rebre cap instrucció per part del Govern", explica l'alcalde, Joan Playà.

Tot i això, el repartiment s'ha fet només a les estacions de tren i a les hores de més afluència seguint les recomanacions generals de les autoritats. Per això a les línies de bus urbà no s'han donat, ja que "s'està fent un seguiment exhaustiu i són molt poques les persones que les fan servir aquests dies", cosa que permet mantenir les distàncies de seguretat.