VÍDEO «Imagina't per un moment que ja no existissin els nostres comerços»

Els comerciants de Rubí elaboren un vídeo per reivindicar el seu paper com a dinamitzadors de la ciutat

L'illa de vianants de Rubí, buida
L'illa de vianants de Rubí, buida | Marta Casas
Redacció
17 d'abril del 2020
Actualitzat a les 12:16h


Els comerciants de Rubí han elaborat un vídeo, tant emotiu com reivindicatiu, per conscienciar la ciutadania de la seva importància com a dinamitzadors de la vida a la ciutat. "Imagina't per un moment que ja no existissin els comerços de Rubí", diuen, en un moment en què és "tan fàcil" però alhora "tan fred" trobar-ho tot a través d'Internet.

Per això evoquen moments en què el comerç local es fa imprescindible, com "aquelles tardes amb la mamà buscant el que necessitaves per la disfressa de l'escola" o prendre's un cafè amb els amics, i recorden que els comerciants locals "sempre hi són", i per això és tan important donar-los suport.

Els comerços de Rubí organitzats en l'associació Comerç Rubí han posat en marxa un directori d'establiments a domicili per continuar oferint els seus productes a la ciutadania sense sortir de casa, i també s'ha creat un grup d'autònoms, que ha impulsat la campanya #autonomsdeRubíFemPinya per donar visibilitat als seus projectes professionals.

Les darreres dades de la facturació del comerç català indiquen que estan perdent 525 milions setmanals, un 58% de la seva facturació.