1 de 10
mobilitat

Catalunya en Comú Podem reclamarà al Parlament millores en el servei de FGC a Rubí

El diputat David Cid ha lamentat que la Generalitat "no estigui pendent dels problemes del dia a dia de la gent"

per Marta Casas, 11 de febrer de 2019 a les 18:15 |


El grup parlamentari de Catalunya En Comú Podem presentarà una proposta de resolució per debatre a la Comissió de Territori en què es reclamaran millores en el transport públic de la nostra ciutat.


L'actual portaveu del grup municipal d'ICV i candidata de Catalunya en Comú Rubí, Ànnia García, ha explicat les demandes que inclourà aquesta proposta de resolució, que es podria debatre en un o dos mesos en seu parlamentària.

En primer lloc, la recuperació de la freqüència de trens de la línia S7, que evitaria la saturació que provoca el fet que hi hagi tres noves estacions a la ciutat de Terrassa, que fa que els trens un cop arribin a Rubí ja vagin plens. En segon lloc, millores en la seguretat de les andanes a l'estació, una mesura "indispensable" pel volum de passatgers que hi ha. Una d'aquestes mesures, que ja s'ha proposat al Ple municipal, és la construcció d'una nova escala mecànica.


Andrés Medrano, recentment escollit cap de llista de Podem Rubí, ha lamentat que se segueixi tractant la ciutat de Rubí com una "ciutat de segona divisió", i ha reclamat la construcció d'una segona estació, un projecte que creu que el govern municipal no ha defensat amb prou força davant del govern de la Generalitat.

Finalment, el diputat de Catalunya en Comú Podem David Cid, que és el portaveu del grup parlamentari a la Comissió de Territori, ha detallat les negociacions dels comuns en matèria de transport públic, vinculant-ho a l'aprovació dels Pressupostos, tant catalans com estatals.

Una de les millores que es demanaran per Rubí en la proposta de resolució que es presentarà al Parlament tindrà a veure amb la tarificació, ja que fins que es crei la T-Mobilitat, amb una nova tarificació vinculada al quilometratge, creuen necessari que Rubí no pateixi el greuge comparatiu amb altres ciutats i estacions que es troben a poca distància de l'estació de Rubí i sí que s'han inclòs a la zona 1.

 

Participació