Les empreses de Rubí valoren amb un 8,63 el grau d'afectació pel coronavirus

L'Ajuntament publica els resultats de l'enquesta realitzada per l'Oficina de Serveis a l'Empresa, on han participat 96 empreses

L'illa de vianants de Rubí, buida
L'illa de vianants de Rubí, buida | Marta Casas
Redacció
27 d'abril del 2020
Actualitzat a les 21:26h
L'Ajuntament de Rubí, a través de l'Oficina de Serveis a l'Empresa (OSE), ha fet públics els resultats de l'enquesta realitzada entre l'1 i el 10 d'abril per conèixer el grau d'impacte de l'estat d'alarma en el teixit empresarial i econòmic de Rubí. En l'enquesta hi han participat un total de 96 empreses, i la mitjana d'afectació per coronavirus es valora amb un 8,63 sobre 10 punts.

D'aquestes 96 empreses, gairebé un 67% afirmen que tenen un grau "molt elevat" d'afectació, i un terç preveu el cessament de l'activitat mentre duri l'estat d'alarma. Un 66,32% van prendre mesures un cop decretat l'estat d'alarma, principalment adaptar-se al teletreball, aplicar un ERTO i la flexibilització horària. Pel que fa als plans de contingència, un 39,58% de les empreses enquestades no tenen encara mesures de contingència, mentre que el 32,29% sí que les tenen i les estan executant.

Quines són les empreses més afectades?

Les empreses que s'han vist més afectades, segons les dades proporcionades per l'Ajuntament de Rubí, són les que tenen una plantilla d'entre 11 i 25 treballadors, seguides de les companyies d'entre 500 i 1000 treballadors i les de menys de cinc. De les 96 empreses enquestades, un 47,7% són d'aquesta darrera categoria.

Les zones més afectades són els PAE de Ca n'Alzamora, Sant Genís i la carretera de Terrassa. Les operacions, logística i administració són les àrees més que s'han vist més afectades per l'aturada de l'activitat econòmica. Per sectors, l'hostaleria, les activitats administratives i serveis auxiliars i la construcció són els que s'han vist més afectats a Rubí.

De totes les empreses enquestades, un 55,56% diu que "veu d'utilitat" la informació que rep a l'hora de prendre decisions. Les seves fonts oficials són, en primer lloc, els mitjans de comunicació; en segon, els organismes oficials i, en tercer lloc, les associacions empresarials.