coronavirus

Policia Local i Protecció Civil de Castellbisbal visiten 115 persones grans que viuen soles

Les persones que han rebut aquestes visites no s'havien pogut localitzar telefònicament

per RubiTV.cat, 24 d'abril de 2020 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Agents de la Policia Local i voluntaris de Protecció Civil de Castellbisbal han visitat 115 persones més grans de 65 anys que viuen soles i amb les quals no s'havia pogut contactar per via telefònica, amb l'objectiu de comprovar que es troben bé i que tenen algun tipus de xarxa de suport per ajudar-les.

L'acció s'ha coordinat amb els Serveis Socials del municipi, i es va dur a terme entre el 15 i el 18 d'abril, seguint tots els protocols preventius per evitar contagis. Els agents de policia i els voluntaris de Protecció Civil van dedicar una estona a parlar amb cada persona per tal de detectar les seves necessitats i els van informar de tots els serveis de què disposen perquè puguin utilitzar-los si els necessiten.
Les persones que han rebut la visita d'aquests dos cossos d'emergències no s'havien pogut localitzar perquè havien canviat de número de telèfon o bé no havien actualitzat les dades al padró municipal, i algunes d'elles no es trobaven al seu domicili habitual perquè van anar a viure amb els seus familiars a l'inici del confinament per no estar soles.


Dels que continuen vivint al seu domicili, pràcticament tots asseguren comptar amb una xarxa de familiars, amics o veïns que els ajuden, i només dues persones han requerit una atenció addicional, que s'ha activat amb el servei de teleassistència, en un cas, i d'àpats a domicili, en un altre.

Aquesta setmana s'ha iniciat una segona ronda de trucades a les persones grans que viuen soles, que ja va contactar amb 300 veïns del municipi per assegurar-se que es troben bé i que tenen una xarxa de suport.


 
 

Participació