Així proposen acabar la temporada els clubs de futbol i futbol sala de Rubí

La majoria opta per declarar nul·la aquesta temporada, sense ascensos ni descensos

27 d'abril del 2020
Actualitzat a les 9:16h
futbol, pilota
futbol, pilota | Ajuntament de la Vall d'en Bas
La Federació Catalana de Futbol va enviar divendres un comunicat a tots els clubs de futbol i futbol sala de Catalunya anunciant la decisió de la Junta Directiva de donar per finalitzades totes les competicions de la temporada 2019-2020 en les modalitats de futbol, futbol sala i futbol platja, i la intenció d'obrir una consulta entre els clubs catalans per conèixer la seva opinió.

RubiTV.cat ha pogut parlar amb els diversos clubs de Rubí que competeixen en lligues de la Federació, tant de futbol com de futbol sala, i han explicat el seu posicionament al respecte.

El director esportiu del Veinti, Ángel Rodríguez, ha explicat que el club ha respost amb un comunicat en què demanen a la Federació que, "per tots els nostres futbolistes en etapa formativa, no hi hagi ascensos ni descensos". El club considera que concedir un ascens al primer classificat d'una lliga no acabada seria "adulterar-la", igual que passa amb els equips que es troben en zona de descens. "Allò més just seria deixar les competicions exemptes de classificació, ja que d'aquesta manera tots els clubs estaríem en les mateixes condicions per iniciar la següent temporada", resa el comunicat del CFJ 25 de septiembre.

En una línia similar s'ha expressat el CE Olimpic Can Fatjó, el president del qual, Jose Piña, ha parlat directament amb la Federació per traslladar-li que el club opta per donar la temporada 2019-2020 per nul·la. En tot cas, explica l'Olimpic, aquesta decisió no és vinculant sinó que la darrera paraula la tindrà la Federació.

La Penya Blaugrana Ramon Llorens, per la seva banda, també creu que aquesta temporada s'hauria de considerar nul·la. "És el més adequat, ja que en el moment de l'aturada encara quedaven molts punts per disputar", diu la Penya, tot i entén que la decisió "és complicada", ja que no es tenen precedents, i s'avindrà al que decideixi finalment la Federació.

Finalment, el Club Esportiu Futbol Sala Rubí ha explicat a RubiTV.cat que, per a ells, hi hauria d'haver ascensos i descensos. "Només manca un terç de la temporada", ha dit el president de l'entitat, Manel Cintes, que detalla que, per tal de definir-los, s'hauria d'agafar com a paràmetre la primera volta de la competició, on "tots els equips s'han enfrontat contra tots, en igualtat de condicions", en el que considera "el més equànime per a tots".

Aquest mitjà no ha pogut contactar amb el club degà de la ciutat, la U.E. Rubí, però l'entitat ha penjat un comunicat a les seves xarxes socials, on el president es dirigeix als socis per informar-los de la decisió de la Federació Catalana de Futbol, i on també anuncia que la Junta Directiva del club treballa en un nou projecte engrescador per la temporada vinent.