Veïns per Rubí demana una elaboració consensuada del nou pressupost de 2020 i el de 2021

La formació municipalista també reclama al govern espanyol que permeti l'ús íntegre del superàvit de 2019

Els dos membre de la formació presentant les seves propostes
Els dos membre de la formació presentant les seves propostes | Carla Serra
Redacció
27 d'abril del 2020
Actualitzat a les 12:14h
Veïns per Rubí ha traslladat a l'equip de govern i als grups municipals de l'oposició la proposta de realitzar de manera immediata les modificacions necessàries al pressupost de 2020 per adaptar-se a la nova realitat de crisi generada per la pandèmia del coronavirus, i fer-ho "de manera acordada" entre totes les forces del govern i l'oposició.

L'objectiu de la formació municipalista és que es treballi de manera conjunta, "reduint les partides pressupostàries no essencials per al funcionament de la nostra ciutat", i prioritzar les despeses que facilitin "la lluita contra la desigualtat, la pobresa i l'impuls econòmic de les petites i mitjanes empreses i dels autònoms". Una feina de consens que s'hauria de continuar, diu Veïns per Rubí, per treballar el pressupost de 2021.

La formació també demana que l'Ajuntament faci una diagnosi de la situació per tal de treballar "amb rigor", i que s'activin les partides pressupostàries necessàries, "sigui a través de bonificacions fiscals o ajudes directes", així com demanar l'actuació "immediata" de la Generalitat i de l'estat espanyol per aportar partides econòmiques directes que evitin "la destrucció de teixit productiu i la ruïna de milers de famílies a la nostra ciutat".

D'altra banda, Veïns creu que cal demanar a l'estat espanyol que permeti l'ús íntegre del superàvit pressupostari de l'any 2019 per lluitar contra els efectes del coronavirus, que permeti que es pugui assumir cert dèficit pressupostari als ajuntaments en el pressupost de 2021, i que "relaxi" altres criteris, com ara la regla de la despesa.

Veïns per Rubí és la tercera formació que demana poder participar més activament en l'elaboració del nou pressupost, tant el de 2020 com el de 2021. L'AUP ja ho va explicar en una roda de premsa on va fer pública la seva primera proposta per als comptes, la rebaixa substancial de les retribucions dels òrgans de govern; mentre que ERC va demanar al govern que el pressupost de 2021 es realitzés de forma conjunta entre tots els grups municipals en el marc d'un "pacte de ciutat".

Acte institucional d'homenatge a les víctimes del coronavirus

Més enllà de les propostes en matèria econòmica que adreça Veïns per Rubí, també ha demanat que, un cop les circumstàncies ho permetin, es faci un acte institucional d'homenatge a les víctimes del coronavirus a Rubí. Mentrestant, l'Ajuntament manté les banderes oficials onejant a mig pal en senyal de dol mentre duri l'estat d'alarma. 

La formació municipalista també ha volgut aprofitar l'ocasió per expressar el seu agraïment al personal sanitari que "malgrat les retallades en Sanitat Pública durant l'última dècada, de les quals hi ha responsables polítics directes", continuen realitzant un "esforç extraordinari" per reduir les conseqüències de la pandèmia, així com a tota la ciutadania que ha col·laborat en les mesures de confinament.