Els regidors d'En Comú Podem destinen 4.200 euros de l'excedent dels seus sous a entitats socials

També han renunciat al 50% de l'assignació al grup municipal dels mesos d'abril, maig i juny per donar-lo al fons de donacions de l'Ajuntament

Els regidors d'En Comú Podem Rubí destinen l'excedent del seu sou a entitats socials
Els regidors d'En Comú Podem Rubí destinen l'excedent del seu sou a entitats socials | Anna Claverol
Redacció
29 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:32h
Els tres regidors del grup municipal d'En Comú Podem Rubí han realitzat aportacions econòmiques a l'Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) i a Ecobodum, amb els excedents dels seus sous entre els mesos de setembre i febrer, un total de 4.200 euros que s'han dividit a parts iguals entre ambdues entitats.

Des de la seva entrada a govern, els tres regidors d'En Comú Podem apliquen les limitacions que contemplen els codis ètics de les seves respectives formacions - Ànnia Garcia i Pau Navarro de Catalunya en Comú, i Andrés Medrano de Podem -, i que són de 3 i 3,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional, respectivament.

Les dues organitzacions van decidir que aquests excedents - recordem que tots tres tenen una retribució assignada de 60.000 euros anuals bruts com a regidors del govern des de la passada tardor - es destinarien a entitats de la ciutat. "La voluntat era atorgar aquests imports a projectes concrets, però donada la situació d'emergència, les donacions es faran en genèric a les entitats triades", explica la portaveu de la Coalició d'En Comú Podem, Elena Montesinos.

Les executives de les organitzacions han decidit donar aquests diners a l'ASAV i Ecobodum "atenent a la tasca que aquestes entitats estan realitzant en el marc de l’emergència”, apunta Montesinos, “i esperem que en els pròxims mesos la decisió sobre aquestes donacions es pugui prendre de forma oberta i participativa”.

Un 50% de l'assignació al grup municipal, al fons de donacions obert per l'Ajuntament
 
El Consell de Coalició d'En Comú Podem a Rubí també ha decidit renunciar a un 50% de l'import de l'assignació al grup municipal dels mesos d'abril, maig i juny, 4.275 euros en total, i donar-los al fons de donacions destinades a l'actuació davant l'emergència de la Covid-19, ja que "els fons rebuts en aquest concepte són finalistes per cobrir les despeses de l'acció política de la formació, i la situació de confinament limita la major part d'actuacions", explica Montesinos.

La formació, però, assegura que aquesta donació "no respon a una mancança de recursos per part del pressupost municipal, sinó que obeeix a la voluntat de contribuir solidàriament a una causa comuna tal com fan, de diverses maneres, moltes persones i col·lectius de la nostra ciutat".