S'aprova el conveni entre l’ACA i l’Ajuntament de Terrassa per redactar el projecte de millora de la riera de les Arenes

Es destinaran 23.000 euros a la redacció del projecte constructiu

Treballs que s'estan duent a terme a la riera de les Arenes de Terrassa.
Treballs que s'estan duent a terme a la riera de les Arenes de Terrassa. | ACN
Redacció
30 d'abril del 2020
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha aprovat el conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Terrassa per definir les darreres actuacions que cal dur a terme per minimitzar el risc d'inundació a la riera de les Arenes. S'emmarca en l'acord subscrit entre el consistori i l'ACA, signat el mes de juliol de 2018, que establia cinc actuacions a impulsar en aquest espai i contemplava una aportació màxima per part de l'agència de 400.000 euros.

Fins ara s'han executat les dues primeres fases del pla. El nou acord preveu que els dos ens destinin conjuntament 23.000 euros a la redacció del projecte constructiu que permetrà actuar en el tram proper als ponts de Sant Llorenç i de Navarra i a la part superior de la rotonda dels Bellots.

Una vegada definides les actuacions previstes en aquest curs fluvial, es subscriurà un nou conveni per a definir el finançament i l'execució de les obres. L'ACA està impulsant un Pla Director de rieres al municipi de Terrassa, que de manera coordinada amb l'Ajuntament ha d'ajudar a concretar les mesures d'adequació dels endegaments existents a les rieres de les Arenes i del Palau, i que s'executaran al llarg del nou cicle de planificació 2022-2027.