coronavirus

El desconfinament, l'educació o la Festa Major, entre les principals preocupacions del jovent de Rubí

En una trobada virtual l'alcaldessa i el regidor de Joventut han respost a les inquietuds dels joves

per RubíTV, 5 de maig de 2020 a les 13:26 |
El Consell dels Adolescents, juntament amb el Consell dels Infants, durant l’acte de constitució celebrat al novembre. | Aj. Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En una trobada virutal del Consell de Joves de Rubí, el col·lectiu va mostrar-se preocupat per la situació actual del coronavirus i tot allò que els implica directament. Un total de 28 consellers es van reunir de manera telemàtica amb l'alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez i el regidor d’Infància i Educació, Víctor García Correas. Entre les principals preocupacions del jovent hi ha les que apareixen al manifest del Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC) en relació a la Covid-19, a càrrec d’Itzíar González, una de les dues representants de Rubí en aquest òrgan.

En concret, el text recull la preocupació d’infants i joves pels efectes que està tenint l’actual crisi sobre la seva activitat acadèmica, la demanda de més informació adaptada a la seva edat i un crit d’alarma davant la situació que poden estar vivint alguns col·lectius durant el confinament, com ara els infants que pateixen maltractaments. 


Un dels aspectes que ha centrat la reunió ha estat la possibilitat de sortir al carrer dels menors de 14 anys i la desescalada del confinament. Alguns integrants del Consell han posat de relleu que els hagués agradat  tenir permís per sortir a passejar com els infants.

Una altra preocupació que han exposat els joves ha estat la dificultat de seguir el curs acadèmic des de casa, ja sigui per la càrrega de treball o pels problemes de connectivitat. En aquest sentit, han apuntat els inconvenients que pateix l’alumnat que no disposa de tots els recursos tècnics o que ha de compartir ordinador amb altres germans.


Els joves també s’han referit a la incertesa que els provoca la represa de les classes presencials i com s’adaptarà la programació del curs per encabir tot allò que no han pogut aprendre durant aquest temps. El regidor Víctor García Correas s’ha posat a disposició dels alumnes per intentar millorar les condicions en què treballen i els ha traslladat un missatge de tranquil·litat, tot aclarint que aquests dies "la prioritat és incidir sobre les competències bàsiques i no pas avançar en els continguts del seu currículum". 

Durant la trobada, també s’ha parlat de la situació dels joves que finalitzen l’ESO i que han d’afrontar l’inici d’estudis postobligatoris. Des de l’Ajuntament, se’ls ha recordat que poden rebre orientació a través de les portes obertes virtuals que organitzen la majoria d’instituts, així com de l’Espai Jove Torre Bassas, on també els poden assessorar i acompanyar en la sol·licitud de les beques que atorga el Ministeri d’Educació.

En darrer terme, els consellers i conselleres han aprofitat la sessió extraordinària per preguntar sobre la Festa Major. L’alcaldessa els ha explicat que la celebració s’ha ajornat amb l’esperança de celebrar alguns dels seus actes més endavant però que tot dependrà de com evolucioni la situació.
 

Participació