1 de 10
coronavirus

Un santcugatenc impulsa la primera cursa entre municipis durant el confinament

Javi Raventós explica que l'objectiu és fer gaudir a la gent mentre fa esport

La primera carrera entre municipis per pal·liar l'avorriment del confinament de forma saludable | Cedida
per NacióDigital, 8 de maig de 2020 a les 09:00 |
Javi Raventós ha impulsat la primera carrera entre municipis durant el període de confinament. L'objectiu, segons comenta el santcugatenc, és animar a la gent a sortir a fer esport d'una forma responsable i divertida que ajudarà als més esportistes a pal·liar la seva competitivitat durant aquests primers dies de desconfinament mentre es barallen contra altres ciutats de la resta de l'Estat per mantenir la primera posició. Raventós, juntament amb la madrilenya Carolina Arrufat i el basc Iñigo Taibo, relata que van decidir muntar en un cap de setmana una iniciativa "entretinguda" destinada a donar un cop de mà a la gent donant-los una nova opció per fer activitat física. Així és com a nascut la "Carrera Desfase"; tot un "repte desenvolupat i programat en un temps rècord" que permet als participants competir municipi contra municipi de forma saludable.

En declaracions a NacióSantCugat, Raventós explica que la iniciativa gratuïta i oberta a tothom ha tingut una "molt bona rebuda" i ja han recollit respostes de diversos esportistes i entitats del món de l'esport d'arreu del país que els destaquen la "originalitat" de la idea i que tenen moltes ganes de participar-hi. De moment, comenta, ja tenen corredors i ciclistes en més d'una quarantena de ciutats d'arreu del territori entre les quals es rifaran premis pels guanyadors.


A través de l'aplicació per a esportistes Strava, es recolliran les dades de les curses i es pujaran a la plataforma des d'on es podrà observar en temps real la classificatòria i comprar-se amb la resta d'atletes. No obstant, la "Carrera Desfase" només estarà activa durant el cap de setmana dels dies 8, 9 i 10 de maig. Raventós diu que "depenent de l'èxit del projecte, estudiarem fer més projectes de l'estil de cara al futur". 
 

Participació