EDUCACIÓ

L'AMPA de la Schola denuncia la falta de manteniment de l'escola

Després de molts mesos de denúncies, l'Ajuntament de Rubí ha traslladat a la Generalitat una proposta de millora pel centre

per RubiTV.cat, 14 de febrer de 2019 a les 11:45 |
Porta de la Schola | Ajuntament de Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Des de fa mesos, la comunitat educativa de l'Escola la Schola ha fet públiques a les xarxes socials les mancances que pateix el centre, però davant de la falta de resposta de l'Ajuntament de Rubí, el passat dimarts l'AMPA va publicar un comunicat denunciant la situació actual del centre. "L'escola rep diners per conveni de manteniment equivalents a una escola de 30 anys quan l'edifici en té 100, les despeses per aquest concepte són deficitàries i cada cop hi ha més mancances". 

La comunitat educativa de la Schola ha explicat que mesos enrere el problema eren les portes de l'ascensor, que va estar un llarg període de temps sense funcionar, afectant així als alumnes amb problemes de mobilitat. També han recordat les filtracions d'aigua que va patir el centre i els casos d'infants que en els darrers cursos s'han fet mal amb les estelles de joguines de fusta i un banc del pati que es troben en molt mal estat, però l'últim problema ha estat la calefacció. Es tracta d'una demanda que l'AMPA fa des del curs passat, de fet aquest hivern el centre ha estat molts dies sense calefacció, però aquest dimarts no s'ha aconseguit encendre fins a les 11 del matí, amb les conseqüències que això comporta. 



L'Ajuntament va comunicar que el canvi del cremador es faria per Setmana Santa, ja que els instal·ladors necessiten 4 dies i no treballen en cap de setmanes, però la situació cada vegada és més insostenible.

Des de l'AMPA asseguren que no poden esperar a solucionar-ho: "Forma part del confort i la qualitat del centre educatius d'una ciutat del S.XXI. L'escola ha de ser un lloc segur, que resguardi als nostres fills i filles sense passar fred i en el que puguin aprendre sense impediments de l'Administració, que és qui ha de vetllar per això".

Davant d'aquesta situació, el govern municipal ha comunicat que ha fet arribar a la conselleria d'Educació un avantprojecte de modernització del centre amb quatre solucions progressives de millora prioritzades a partir de les necessitats més urgents de les instal·lacions. La proposta bàsica inclou la creació d'un gran pati central amb un nou nucli d'escala i ascensor, la construcció d'un nou edifici destinat a serveis i millores en l'àmbit de l'eficiència energètica. 



El projecte, redactat per un arquitecte extern a partir d'una diagnosi de les mancances i les necessitats de l'escola, també suma a les accions, en segon pla, un nou nucli d'escales d'emergència, la construcció de lavabos i despatxos, un pati a coberta, l'increment de les dimensions de les finestres i una ampliació de les aules fins a 50 metres quadrats. 



 

 

Participació