FORMACIÓ

La Font del Ferro i l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional programen dues conferències

Les xerrades abordaran temàtiques rellevants per a les famílies de persones amb diversitat funcional

per RubiTV.cat , 14 de febrer de 2019 a les 13:00 |
Font del Ferro | RUBITV
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La societat municipal Font del Ferro, juntament amb l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional, han organitzat dues xerrades informatives en què s'abordaran temàtiques rellevants per a les famílies de persones amb diversitat funcional. 

La incapacitació és una mesura judicial amb la qual es reconeix que una persona, tot i ser major d'edat, no pot governar-se totalment o parcialment per si mateixa, ni tampoc administrar els seus béns. Aquesta és la temàtica de la primera conferència, Modificació de la capacitat - incapacitació i tutela, que tindrà lloc el dijous 21 de febrer a l'edifici Rubí Forma, a les 17 h. Albert Rodríguez, advocat de SOM Fundació - Fundació Tutelar, explicarà, entre d'altres, en què consisteix exactament la incapacitació, quan convé plantejar-la, com és el procés i què significa ser tutor o tutora d'una persona incapacitada. D'aquesta manera, es vol donar eines a les famílies per afrontar una decisió que pot ajudar a evitar possibles situacions de desprotecció.


L'altra xerrada programada tractarà sobre el Programa de suport a l'autonomia a la mateixa llar, que dona cobertura a aquelles persones amb discapacitat física, psíquica o amb una problemàtica social derivada de malaltia mental que tenen un grau d'autonomia suficient per viure de manera independent o amb un suport puntual. A través d'aquest programa, un equip de professionals ajuden a la persona a independitzar-se. En aquesta ocasió anirà a càrrec de Sergi Torrent, educador del programa de SAPLL de la Fundació Catalana Síndrome de Down, i tindrà lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler el dijous 7 de març, també a les 17 h.
 

 

Participació