1 de 10
coronavirus

Els municipis de fins a 10.000 habitants deixaran de tenir franges horàries

La mesura afecta nou municipis del Vallès Occidental

Les franges per fer esport desapareixen als municipis petits | Adrià Costa
per NacióDigital, 17 de maig de 2020 a les 16:00 |
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comunicat aquest matí als presidents autonòmics que eliminarà les franges horàries per realitzar activitats al carrer, com ara passejar o fer esport, als nuclis de població de fins a 10.000 habitants, com passava fins ara a les de 5.000 o menys.

L’establiment de franges horàries per realitzar activitats va entrar en vigor el 2 de maig, amb l’objectiu de regular determinades activitats com ara les sortides de nens, gent gran i esportistes a tot el territori excepte els municipis de menys de 5.000 habitants.


Al Vallès Occidental, els municipis de Matadepera, Polinyà, Sentmenat, Vacarisses i Viladecavalls se sumaran a Gallifa, Sant Llorenç Savall, Rellinars i Ullastrell com a pobles on no hi haurà franges horàries per sortir.

Aquesta reunió és la primera de Sánchez amb els presidents autonòmics després d’avançar que sol·licitarà una cinquena pròrroga de l’estat d’alarma i de la polèmica amb la comunitat de Madrid per la decisió de l’executiu de mantenir el territori a la fase 0 de la desescalada.


Fins a 14 comunitats, un 70% de la població de l’estat espanyol, passaran demà a la fase 1 del desconfinament, mentre que quatre illes de les Canàries i les Balears passaran a la fase 2.

 

 

Participació