Història

VÍDEO Descobreix els singulars grafits medievals del Castell de Rubí

Una iniciativa promoguda en el marc de la commemoració del Dia Internacional dels Museus

per RubíTV.cat, 18 de maig de 2020 a les 12:24 |
Els originals grafits medievals del Castell de Rubí | YT
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El Museu Municipal Castell (MMUC) dona a conèixer un dels elements patrimonials més singulars de Rubí en commemoració del Dia Internacional dels Museus. Es tracta dels grafits medievals situats a la primera planta del Castell, dins l'exposició permament.


Datats entre els segles XIV i XV, aquests mostren característiques peculiars que els fan diferents d'altres grafitis de la mateixa època trobats a Catalunya. La primera és la seva ubicació a l'estança més gran de l'edifici, un fet poc freqüent, ja que la majoria de grafits medievals s'han localitzat en zones marginades. La segona és la tècnica emprada, estan traçats amb carbó de vinya en comptes de les habituals incisions.

Unes obres que participen de la tradició grafitista de les construccions de la zona mediterrània. El 15 de maig de 1991, la Direcció General del Patrimoni Cultural va resoldre que els grafits medievals havien de ser conservats in situ i protegits adequadament per poder ser visitats i salvaguardats per al futur. Des del MMUC es treballa per a la seva conservació i protecció com a patrimoni de la ciutat, singular i original, que permet conèixer, aprofundir i entendre la història local.


 

 

Participació