coronavirus

L'AUP engega una recollida de signatures per demanar la rebaixa dels sous dels càrrecs electes

L'oposició de Rubí va presentar una moció al ple amb aquest objectiu, però el govern municipal la va tombar

per Marta Casas , 19 de maig de 2020 a les 17:30 |
L'Alternativa d'Unitat Popular continua amb la seva batalla per aconseguir una rebaixa salarial dels càrrecs electes i de confiança, una proposta que va fer pública ja el mes d'abril i que va traslladar al ple, amb tots els grups de l'oposició, el passat 7 de maig.

La formació ha engegat una recollida de signatures virtuals amb l'objectiu de mostrar que aquesta és "necessària" i que compta "amb recolzament ciutadà", després que la moció fos rebutjada pels vots dels 13 membres de l'equip de govern. La proposta ja compta amb més de 150 signatures.

"Fem números: 1.700.000€, aquest és el cost total actual dels càrrecs electes i de confiança en un any a Rubí", diu la petició que han impulsat via Change.org, on expliquen que amb una proposta "de mínims" - tornar als salaris de 2015 i mantenir els càrrecs de confiança - ja s'aconseguiria un estalvi de 321.000 euros anuals.L'AUP, a més, reitera que amb la proposta que inclou al seu Pla de Treball, els sous serien "prou dignes" com per retribuir els polítics: 3.928€ bruts mensuals per l'alcaldessa, 2.857 per als regidors i 1.071 o 1.492 per als portaveus dels grups municipals. L'estalvi, amb la proposta de l'AUP que implicaria, també, l'eliminació dels càrrecs de confiança, arribaria als 836.000 euros anuals.

La formació també remarca que, per exemple, el programa de comerç està pressupostat amb 382.000€, el del servei a la dona amb 229.000€, foment a l’empresa amb 779.000€, o els ajuts a persones en risc d’exclusió social amb 982.000€.

L'Alternativa creu que amb els diners estalviats es podrien reforçar moltes polítiques "sense afectar en absolut la dignitat de la feina dels regidors i regidores", tot recordant que el sou brut mitjà a la ciutat és de 1.929 euros mensuals, "i que per ser regidor no cal demostrar ni experiència ni qualificacions".

 

Participació