Així funciona la xarxa ciutadana de solidaritat a Rubí (I): el CRAC

Aquesta és la cinquena setmana que l'equipament recull menjar per distribuir-lo a Caritas, Frater Nadal i l'ASAV; i també organitza activitats durant el confinament

20 de maig del 2020
Ja fa cinc setmanes que el CRAC recull aliments i distribueix mascaretes
Ja fa cinc setmanes que el CRAC recull aliments i distribueix mascaretes | Marta Casas

Aquesta ha estat la cinquena setmana que el Centre Rubinenc d'Alternatives Culturals (CRAC) ha obert les seves portes el dimarts, de 10 h a 12 h, per tal de coordinar la recollida d'aliments no peribles i productes per a nadons, a més de fer el repartiment de mascaretes per a totes aquelles persones que ho necessiten, unes mascaretes que han estat elaborades pel taller de costura de l'Associació de Solidaritat i Ajuda Veïnal (ASAV) i que ara es coordina des de l'entitat juvenil Arran.

Cada matí, les treballadores del CRAC i les voluntàries d'Arran, l'Eixam i el Guspira recullen tot el menjar que la ciutadania vol aportar per ser distribuït al Rebost Solidari de Caritas i Frater Nadal, a més de la Botiga Solidària d'ASAV; i també reparteixen mascaretes a totes les persones que s'hi acosten. En tenen de diverses mides, és a dir infantils i per adults, i abans de donar-les indiquen a la persona que les rep les instruccions per utilitzar-les.

Pel que fa als aliments, recullen tota mena d'aliments no peribles: arròs, llet, cigrons, conserves... i també productes per a nadons, una necessitat que se'ls va traslladar a partir de la segona setmana. Les persones que s'hi acosten, o bé ja duen els productes que han anat a comprar, o bé demanen si necessiten res en especial i ho van a buscar al supermercat més proper.

Aquest dimarts, a més, han rebut una donació molt especial: un jove de Rubí, Oriol Solé, ha publicat un recull de poemes i ha destinat tots els diners de la venda del llibre a comprar menjar per la xarxa de voluntariat. 

Després de dues hores de recollida i repartiment, les voluntàries divideixen els aliments que tenen en tres pilots, i un altre voluntari ho carrega tot al maleter del seu cotxe i ho porta al Rebost Solidari de Frater Nadal i Caritas, i també a la Botiga Solidària de l'ASAV. 

El CRAC ja treballa en el seu "pla de desconfinament"

Sota la coordinació de la Laia i la Irene, les dues treballadores del CRAC, l'equipament s'ha posat a treballar per preparar ja la tornada a una nova normalitat, per poder reprendre l'activitat tot garantint les mesures de seguretat en els diversos espais on es realitzen tallers, reunions... Aquest treball es troba en una fase molt inicial i a l'espera dels canvis, com per exemple el passi a la fase 1, que podria ser a partir de dilluns segons la proposta de Salut.

Ara per ara, però, el CRAC continuarà amb la tasca de recollida d'aliments i distribució de mascaretes, i també té en marxa propostes culturals com el Vermut-On(line) - que va començar la setmana passada i ofereix la seva segona sessió aquest dissabte - i també l'activitat Esclat de Primavera, en col·laboració amb Rubí d'Arrel.