1 de 10
EDUCACIÓ

ICV considera que la gestió del govern municipal en educació «ha sigut nefasta»

Ànnia Garía assegura que Rubí té un nivell educatiu excel·lent és gràcies a la comunitat educativa de la ciutat

per RubiTV.cat, 15 de febrer de 2019 a les 10:15 |


El grup municipal d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) continua fent balanç dels quatre anys de mandat en diversos àmbits. Després d'explicar el seu posicionament respecte a la gestió en matèria d'equipaments esportius i sobre la qüestió de l'espai urbà, en aquesta ocasió, la portaveu d'ICV, Ànnia García, ha fet una valoració de la matèria d'educació.


"La gestió que el govern actual ha fet en l'àmbit educatiu ha estat nefasta i amb uns resultats pràcticament inexistents i no ha sabut reclamar allò que era necessari per a diferents centres de la ciutat". ICV creu que al govern li ha faltat lideratge en l'ampliació del Centre d'Educació Especial de Ca N'Oriol i l'Escola del Bosc, que avui dia encara continua amb barracons. Es tracta d'un cost que hauria d'assumir la Generalitat, però García insisteix que també és responsabilitat del consistori municipal fer força per negociar amb aquesta institució.

El partit també denuncia que s'han abandonat projectes en matèria educativa al llarg del mandat com els Camins escolars i la Via Verda de l'escola Rivo Rubeo.


Pel que fa al manteniment dels centres educatius, els ecosocialistes creuen que l'equip de govern no ha complert amb el seu paper per gestionar les incidències de les escoles públiques de la ciutat, un dels aspectes més importants per aquest partit. García ha exemplificat aquesta qüestió parlant del forat que es va fer al pati de l'Escola del Bosc durant el període de pluges del passat mes de novembre: "No s'hi va fer res fins que la comunitat educativa no va fer pública a través de les xarxes socials aquesta denúncia, setmanes després". També ha denunciat la situació actual de l'escola la Schola i la falta de la figura de conserge a l'escola Rivo Rubeo.  

ICV considera que aquesta mala gestió de l'educació "té a veure amb el fet que el regidor d'educació és una persona que ve d'un altre grup polític i, per tant, es va fixar en una maniobra política i no de gestió, que no tenia res a veure amb les necessitats del govern, i com a mínim en l'àmbit de l'educació no veiem que estigui fent absolutament res."

Finalment ha valorat positivament la posada en marxa de l'Oficina Municipal d'Escolarització després de molts anys reclamant aquest organisme a la ciutat. 

Tot i aquesta falta de planificació i lideratge del govern, i encara que "les escoles de Rubí no tinguin un interlocutor davant del departament d'educació de la Generalitat de Catalunya", la formació ha aprofitat l'ocasió per felicitar als diferents centres públics de la ciutat. ICV consideren que l'oferta d'ensenyament és excel·lent gràcies a l'alta qualitat de centres com la Teresa Altet, l'escola Maria Montessori o el Pau Casals, els quals treballen amb projectes innovadors i que han servit per rebre premis de la comunitat educativa.

  

 

Participació