Proursa amplia dos mesos més la moratòria en el pagament del lloguer

La mesura té com a objectiu ajudar aquelles famílies que han vist disminuïts els seus ingressos o incrementades les seves despeses

Redacció
27 de maig del 2020
Actualitzat a les 10:02h
Proursa ofereix una moratòria de dos mesos en el pagament del lloguer
Proursa ofereix una moratòria de dos mesos en el pagament del lloguer | Marta Casas
Proursa allargarà fins el mes de juliol la moratòria en el pagament del lloguer de tots els habitatges gestionats per aquesta societat municipal, així com de les places d'aparcament i de determinats locals comercials de la seva propietat.

Aquesta pròrroga és voluntària i pretén "ajudar aquelles persones que, amb motiu de l'emergència sanitària derivada del coronavirus, hagin vist disminuïts els seus ingressos o incrementades les seves despeses".

La moratòria s'aplicarà en el cobrament dels rebuts dels mesos d'abril, maig, juny i juliol de manera universal a tots els llogaters del parc d'habitatges i a les persones arrendatàries de places d'aparcament i de locals comercials que siguin propietat de Proursa i que s'hagin vist afectats per les mesures de tancament decretades en les darreres setmanes.

L’import dels rebuts que no s’hagin girat durant aquests quatre mesos es fraccionarà un cop finalitzada la moratòria. En el cas dels habitatges, es prorratejarà en els 36 mesos següents, és a dir, entre agost de 2020 i juliol de 2023, ambdós inclosos, i sempre dins el termini de vigència del contracte de lloguer o de qualsevol de les seves pròrrogues. Pel que fa als locals comercials, el fraccionament es produirà al llarg de 24 mesos, fins al juliol de 2022; mentre que en el cas de les places d’aparcament l’import es prorratejarà en els 12 mesos següents a l’acabament de la moratòria.

Una quarantena de famílies, en vaga de lloguers

El mes d'abril, des del Sindicat del Lloguer es va fer una convocatòria d'una vaga de lloguers arreu de tot l'estat, després de dies de pressió per part dels Sindicats del Lloguer d'arreu del territori, es van organitzar per reclamar una suspensió dels lloguers al govern espanyol. Segons ha pogut saber RubiTV.cat, a Rubi hi hauria prop de quaranta famílies en vaga de lloguers actualment.