Diversos col·lectius reclamen posar «La vida abans que el capital» a Rubí

Les concentracions es repetiran cada dimarts a les 20 h

Imatge de la concentració «La vida abans que el capital» a Rubí
Imatge de la concentració «La vida abans que el capital» a Rubí | Marta Casas
27 de maig del 2020
Actualitzat a les 20:11h
Sota el lema La vida abans que el capital, Rubí ha viscut aquest dimarts la primera concentració de protesta en temps de coronavirus. Una iniciativa que s'ha dut a terme a diverses poblacions d'arreu del territori, i que es repetirà cada dimarts a les 20h.

Una cinquantena de persones de diversos col·lectius, entre ells Arran, el CRAC, la CGT, la CUP o el CDR, i seguint les mesures d'autoprotecció com la distància de seguretat entre persones i les mascaretes, s'han manifestat lluint pancartes amb tota mena de missatges contra la privatització de la sanitat, la repressió policial, la bretxa salarial o la violència masclista; i en defensa de les pensions públiques, els drets d'identitat sexual i, en especial, el dret a la protesta i la reivindicació.
 "Mai ens hem de reprimir ni deixar de reivindicar tots els nostres drets", ha explicat una de les manifestants, que creu que és una de les maneres de "dignificar tota la gent que ha estat ajudant i salvant vides", a més de criticar la gestió per part de les administracions, tant a nivell local, com nacional com estatal, "ajudant-se també dels cossos policials" i "fent-se fotos populistes i de propaganda", en el cas de l'Ajuntament de Rubí, a qui acusa de no haver donat prou suport a les xarxes de suport ciutadanes que han sorgit al llarg de la crisi de la crisi del coronavirus.

L'organització fa una crida a totes les persones que cada dia han estat aplaudint des dels seus balcons cada tarda, per sumar-se a la reivindicació de drets i la denúncia d'injustícies.
 

La policia va voler identificar manifestants Foto: Marta Casas