poum

El text refós del POUM ha rebut 76 al·legacions

El govern confia a rebre l'aprovació definitiva del document al maig de 2019

per RubiTV.cat , 30 de setembre de 2018 a les 11:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Ple de l'Ajuntament de Rubí va aprovar al desembre el text refós del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) i el passat divendres va tancar-se el període d'al·legacions al document.

Segons ha pogut saber Rubitv.cat, el text refós del POUM ha rebut un total de 76 al·legacions, una xifra que encara podria augmentar lleugerament si n'arriba alguna més a través de correu ordinari (compta la data d'enviament). Les al·legacions han estat presentades per persones a títol individual, partits polítics, empreses i entitats.


A partir d'ara, els tècnics municipals faran la valoració de totes aquestes al·legacions i incorporaran les modificacions que s'escaiguin al document. Segons fonts municipals, la previsió és que aquest procediment es doni per conclòs a finals de maig. Al juny es farà la remissió de la documentació a l'Agència Catalana de l'Aigua i es farà la sol·licitud d'un informe.

La Comissió d'Urbanisme podria rebre el document definitiu al juliol


El calendari de l'Ajuntament envers la tramitació del POUM preveu que el text refós definitiu pugui ser aprovat al ple de juliol d'aquest any. Un cop això succeeixi, el document s'enviarà a la Comissió d'Urbanisme de Barcelona (CUB) de la Generalitat, l'organisme que haurà de donar el vistiplau definitiu al POUM. S'espera que la resolució definitiva de la CUB es faci a l'octubre i que les corresponents modificacions derivades estiguin acabades al febrer de 2019.

La previsió de l'equip de govern és aprovar el text refós amb aquestes modificacions (si és que s'han de fer) pel ple municipal al març de 2019 i que la resolució definitiva de la CUB es donés al maig. La publicació definitiva del nou POUM de Rubí es faria al setembre o octubre de 2019.

Un documental vital per a la ciutat i objecte de polèmica

Recordem que el POUM és un instrument que ha de donar resposta als canvis demogràfics, industrials i socials que ha experimentat Rubí i a les necessitats futures de la ciutat. El document incideix en aspectes concrets importants pel municipi i actualitza la normativa urbanística vigent fins ara, que datava del 1981, amb una actualització l'any 1987.

L'aprovació del POUM és un dels principals temes de debat polític de la ciutat. El govern manté la seva aposta per aquest text refós, que considera 'vital'.

L'alcaldessa, Ana Maria Martínez, explicava al desembre que 'cal adequar la ciutat als nous temps' i remarcava la necessitat d'aprovar aquest document en considerar que 'Rubí ha deixat passar molts trens i ja necessitem respondre de manera urgent a necessitats concretes'.

Mentrestant, ERC, l'AUP, ICV i VR han protagonitzat una intensa batalla política contra el document, que consideren 'obsolet' i que va en contra dels interessos de Rubí. Aquests partits han advertit que la Comissió d'Urbanisme tombarà el POUM i fins i tot alguns d'ells han avançat que podrien portar el document als tribunals.

 

Participació