L’Ajuntament crea el grup de treball de l’Oficina de Governança de Dades

Vetllarà per la qualitat i veracitat de les dades obertes que es publiquen al Portal de Dades Obertes

L'Ajuntament de Rubí crea el Grup de Treball de l'Oficina de Governança de Dades
L'Ajuntament de Rubí crea el Grup de Treball de l'Oficina de Governança de Dades | Ajuntament de Rubí
Redacció
04 de juny del 2020
L'Ajuntament de Rubí ha posat en marxa el grup de treball de l'Oficina de Governança de Dades (OGD), que vetllarà per la qualitat i veracitat de les dades obertes que es publiquen al Portal de Dades Obertes.

L'ODG estarà formada per un equip multidisciplinar i transversal - tècnics de l’Àmbit d’Alcaldia, de la Unitat de Transparència i del servei d’Informàtica així com del Gabinet d’Estudis i el Delegat de Protecció de Dades -, que serà qui gestioni i publiqui les dades generades.

Els eixos de treball del grup seran millorar la qualitat de la dada, controlar el procés de publicitat de les dades, promoure i executar l'explotació de les dades existents a l'Ajuntament, establir un protocol de publicació de dades obertes, crear i revisar els sistemes de validació d'aquestes dades, vetllar per la gestió responsable d'acord amb la normativa vigent de protecció de dades, detectar i aglutinar les bases de dades per evitar-ne la dispersió, coordinar i optimitzar els processos per aglutinar-les, i garantir així la seva veracitat i qualitat, i finalment, interlocutar amb les regidories i serveis municipals que treballin amb aquestes dades.

El primer pas de l’OGD serà establir a cada servei o àrea municipal una persona responsable de la gestió de les dades generades, i a partir d’aquí, establir els procediments necessaris per garantir la qualitat de la dada, la seva validació i publicació.

Les dades que recull i treballa l’Ajuntament de Rubí han evolucionat els darrers anys. Els serveis treballaven amb programes i bases de dades propis. L’any 2014 es publiquen les primeres dades al Portal de Dades Obertes de l’Ajuntament de Rubí, i es fa necessari centralitzar les bases de dades de tot l’Ajuntament per treballar-les de manera uniforme i garantir-ne la qualitat i veracitat de la dada.