Una prova pilot controla l'aforament a les estacions de Rodalies

S'està implantant a Barcelona i Madrid, però s'espera que en un any estigui estés a les estacions més importants de la xarxa

Estació de Montcada i Reixac
Estació de Montcada i Reixac | Georgina Albreda
NacióSabadell
07 de juny del 2020
Renfe ha començat a implementar una prova pilot a les estacions de Rodalies per controlar l'aforament amb l'objectiu de millorar la gestió dels trens. La companyia analitzarà les imatges procedents de les càmeres de vídeo-vigilància instal·lades a les estacions i podrà determinar a temps real si se supera l'aforament màxim mitjançant un sistema d'algoritmes basats en la intel·ligència artificial.

En cas d'aglomeracions, el sistema donarà avís i aplicarà mesures correctores. El projecte ja s'està desenvolupant a Plaça de Catalunya a Barcelona, on seguiran en els propers mesos al Clot Aragó, Sagrera i Arc de Triomf. També s'està desenvolupant a l'estació d'Atocha a Madrid.

El mecanisme permet predir de forma molt precisa el nombre de persones situades en un lloc en temps real, i per mitjà d'alarmes avisar als centres de "control 24 hores", de les alarmes configurades en el sistema.

Està previst que el projecte s'implanti totalment el maig del 2021, quan ja estarà disponible en les estacions més importants de la xarxa ferroviària, per on cada dia passen un milió de viatgers.


​​
​​​
​​​​
​​​​​