Els ajuts al menjador per al curs que ve es podran demanar a partir del 15 de juny

Els Serveis Socials de Rubí ofereixen suport i assessorament a les famílies per fer el tràmit

Una nena en un menjador escolar
Una nena en un menjador escolar | ACN
Redacció
11 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:42h
El termini per a les sol·licituds d'ajuts de menjador escolar per al curs 2020-2021 s'obrirà el pròxim 15 de juny, i fins el dia 3 de juliol. La petició s'haurà de fer preferentment de manera telemàtica a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament, i caldrà estar donat d'alta al servei idCAT mòbil - gestió que es pot fer de manera immediata a tavés d'Internet - o disposar de certificat electrònic (idCAT o eDNI). 

L'Ajuntament de Rubí habilitarà dos telèfons de suport per acompanyar les famílies en la realització d'aquest tràmit: 93 588 70 00, extensions 4114 i 4106.

Les persones que no puguin signar electrònicament el formulari també podran lliurar-lo signat a mà a través de qualsevol oficina de Correus, també a partir del dia 15. En aquest cas, la presentació de la sol·licitud s'haurà de fer mitjançant la fórmula d'identificació administrativa que s'haurà d'enviar com a tramesa certificada a Serveis Socials de l'Ajuntament de Rubí, c/ General Prim, 32-35, 2a planta (08191, Rubí).

A partir del 22 de juny, a més, el formulari es podrà lliurar de forma presencial al centre escolar de referència de cada alumne sense necessitat de concertar-hi cita prèviament.

Finalment, els Serveis Socials de l’Ajuntament han previst un servei de suport presencial amb cita prèvia per a aquelles famílies que tinguin problemes a l’hora de fer el tràmit o que necessitin assessorament. Aquest es posarà en marxa el 29 de juny a les dependències municipals de la rambleta Joan Miró, on tenen la seva seu l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de Les Torres i el sector 2 de Serveis Socials. Per fer-ne ús, caldrà reservar hora a partir del 25 de juny trucant al telèfon 674 648 435.

Augmenta el percentatge de l'ajut garantit

Els ajuts de menjador escolar els atorga el Departament d’Educació a través del Consell Comarcal del Vallès Occidental, i s’adrecen a alumnat de centres d’ensenyament obligatori i de segon cicle d’educació infantil.

Enguany, la convocatòria inclou novetats significatives: s’ha incrementat el percentatge de l’ajut garantit del 50% al 70% ─condicionat a disponibilitat pressupostària─, s’han augmentat els llindars de renda dels membres de la unitat familiar i també ha pujat el preu màxim del cost del servei (6,33 euros per alumne i dia).