Els Mossos difonen consells de seguretat en els dies de cobrament de les pensions

El cos policial posarà en marxa un dispositiu específic per evitar robatoris a la gent gran

Un cotxe dels Mossos a Rubí
Un cotxe dels Mossos a Rubí | Mossos d'Esquadra
Redacció
18 de juny del 2020
Els Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Nord han anunciat que tenen previst realitzar un dispositiu especial en aquests dies en què la gent gran cobrarà les seves pensions dobles, per tal que ho puguin fer amb seguretat.

Així, el cos policial ha emès un seguit de consells i recomanacions importants quan els pensionistes vagin a cobrar les seves pensions, i evitar robatoris.

Primer de tot, aconsellen que no deixin que s'acosti massa ningú, ni al caixer ni dins l'oficina bancària, en el moment de treure els diners, ni agafar confiança amb persones desconegudes, ni facilitar-los cap mena de dada personal. A més, és convenient dur una bossa de mà creuada al davant - mai a l'esquena - i que tingui una tanca segura perquè no la puguin obrir en un moment de distracció.

En sortir de l'oficina bancària, els Mossos recomanen evitar distraccions provocades per estranys, que poden fer servir diverses tècniques, des de demanar alguna informació fins a tacar la roba amb alguna sustància per després oferir-se a netejar-la, o bé donar algun cop brusc. També demanen parar atenció perquè ningú ens segueixi, ja que podrien intentar robar al portal o a l'ascensor.

En cas d'haver retirar una quantitat important de diners en efectiu de l'oficina o el caixer, els Mossos recomanen anar acompanyats d'algú de confinança, i que guardar els diners en un lloc segur.

Finalment, el cos policial alerta que hi ha persones que fan servir diverses tècniques per tal d'entrar als domicilis: fer-se passar per instal·ladors d'alguna empresa, amb l'excusa que ha caigut algun cable o una eina al balcó o al pati...