Admesa a tràmit la denúncia de la família d'un guàrdia civil mort per coronavirus contra l'Hospital General

Segons els advocats, hi ha "indicis suficients que mostren una successió de negligències, mala praxi mèdica i falta de mitjans no justificada"

Hospital General de Catalunya.
Hospital General de Catalunya. | ACN
NacióSantCugat
24 de juny del 2020
El Jutjat d'Instrucció de Rubí ha admès a tràmit la denúncia de la família d'un guàrdia civil mort per coronavirus contra l'Hospital General per un presumpte delicte d'homicidi per imprudència professional, segons ha avançat 'El Confidencial Autonómico'.

El guàrdia civil retirat, que va ingressar el 24 de març a l'Hospital General de Catalunya, va morir tres dies després. Després de la seva mort van arribar els resultats de la prova de coronavirus, donant positiu. La família reclama al jutge que investigui el cas, ja que, segons els advocats, hi ha "indicis suficients que mostren una successió de negligències, mala praxi mèdica i falta de mitjans no justificada, que ha de ser investigada a fons". 

La denúncia no es dirigeix contra cap persona en concret sinó que demana que s'investigui a tots els facultatius que van prendre les decisions de no ingressar l'home, de 72 anys, a l'UCI, malgrat els problemes pulmonars i a altres òrgans que va començar a presentar; o no intubar-lo o traslladar-lo a un altre hospital que disposés de mitjans, en cas que l'Hospital General es trobés col·lapsat. Els advocats esperen, segons han afirmat a 'El Confidencial Autonómico', poder ascendir en la cadena de responsabilitats fins a arribar als gestors polítics de la sanitat a Catalunya.

La família, per la seva banda, explica que l'home no tenia patologies prèvies, i que des que l'ambulància el va traslladar a l'Hospital General pels símptomes que presentava, es va trobar amb moltes dificultats per poder parlar amb ell i conèixer el seu estat de salut, fins que el dia 27 de març l'hospital es va posar en contacte amb ells per dir-los que "s'estava morint".

Una de les filles va poder anar a veure'l i va comprovar que duia una màscara d'oxigen Moneghan, però no intubat, i que la doctora que la va atendre li va dir que "no n'hi havia", sense entendre si feia referència a llits d'UCI, respiradors, o ambdós elements. A més, també explica que l'home va ser sedat sense que la família pogués decidir-ho, i que tampoc se'ls va plantejar l'opció de traslladar-lo a un altre hospital.