poum

El govern aconsegueix aprovar el text refós del POUM amb el suport de 14 dels 25 regidors del ple

El document es posarà a exposició pública i hi haurà un període d'al·legacions d'un mes

per RubiTV.cat , 17 de desembre de 2017 a les 12:56 |
El govern ha aconseguit aprovar el POUM | Rubén Cabús
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'equip de govern ha aconseguit aprovar el text refós del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) amb els vots favorables de 14 dels 25 regidors: els del PSC, C's, PP, PDeCAT i els tres regidors no adscrits: Sergi Garcia, Mariola Marín i José Manuel Mateo. Ha estat un debat llarg, tens, amb retrets per ambdues parts però amb força contingut polític i tècnic.


El govern i la resta de formacions que han donat suport al POUM han argumentat la necessitat d'aprovar aquest pla pel benefici de la ciutat i han defensat els trets més destacats del document. També s'ha comentat que el document s'ha treballat amb tècnics de la Comissió d'Urbanisme de Barcelona per tal que el text refós pugui ser validat pròximament per part de la Generalitat.

Els partits opositors, en canvi, han qüestionat el model de POUM i han posat en dubte la viabilitat de diversos projectes, com ara la conversió de la C-1413a i l'avinguda de l'Estatut en vies urbanes. També s'han criticat les xifres de creixement demogràfic que preveu el POUM o el fet que es prevegin construir blocs d'habitatges quan a Rubí hi ha uns 3.000 pisos buits.


Un cop aprovat el POUM, el document es posarà a exposició pública al web i a les dependències municipals de la carretera de Terrassa (edifici ASUS). El període d'al·legacions serà d'un mes.

El mateix bloc que ha permès aprovar el POUM ha tombat una moció d'ICV, ERC, AUP i VR que demanava tramitar un nou POUM adaptat al context actual.

 

Participació