Una agència santcugatenca dissenya l'app de Metges Sense Fronteres per lluitar contra la Covid-19

L'empresa Colillas Branding ha creat la plataforma que ofereix serveis d'assessorament a Espanya i Llatinoamèrica

Sergi Baixas
04 de juliol del 2020
Una app destinada als professionals sanitaris d'arreu del món
Una app destinada als professionals sanitaris d'arreu del món | Metges Sense Fronteres
L'empresa santcugatenca Colillas Branding ha estat l'escollida per dissenyar una APP per ajudar a l'organització Metges Sense Fronteres a oferir serveis d'assessorament davant la pandèmia del coronavirus a Espanya i als països llatinoamericans. 

Una app per a mòbils i pensada per proporcionar, de forma fàcil i intuïtiva, documentació, webinars i formacions sobre diversos temes relacionats amb el virus. Amb continguts en espanyol i portuguès, l'aplicació MSF COVID-19: Fórmate e Infórmate ofereix suport estratègic i tècnic gratuït i en línia a totes les institucions que estan responent directament a la crisi sanitària.

El CEO de Colillas Branding, Miquel Àngel López, explica que "ens alegra poder seguir aportant, de la mà d’una organització tan important com és Metges Sense Fronteres, el nostre granet de sorra en la lluita contra la pandèmia". López també manifesta el seu agraïment a l'ONG per haver tornat a confinar en ells per desenvolupar solucions digitals que donin suport a les persones més exposades al virus, en comunitats remotes i sense accés o molt poc accés a serveis de salut.

Una app pels professionals sanitaris d'arreu del món

Principalment, l'app està pensada per a professionals de la salut, especialistes en geriatria, personal encarregat del cuidat de persones grans, voluntaris i autoritats civils i sanitàries d'Espanya, Llatinoamèrica i altres zones de parla hispana d'arreu del món. 
 

L'ONG necessitava, amb immediatesa, un portal per poder formar al col·lectiu sanitari en la gestió de la pandèmia Foto: Metges Sense Fronteres


L'objectiu del projecte és proporcionar a tots aquells professionals que es troben a primera línia lluitant contra la pandèmia d'eines que els permetin desenvolupar el seu treball en condicions adequades i adaptades al context actual de pandèmia global.

Mitjançant aquesta app, Metges Sense Fronteres, ha pogut oferir de forma remota assessorament virtual des d'hospitals, centres de salut públics, centres geriàtrics, albergs per immigrants, presons... El contingut es troba en constant evolució i s'actualitza amb regularitat. El sistema també inclou una agenda amb pròximes formacions online, accés a les formacions passades i vídeos formatius, així com accés a fòrums de discussió.

L'equip d'assessoria virtual que hi ha al darrere de l'app està format per personal logístic, mèdic i de salut mental que ofereix suport en diferents aspectes relacionats amb la resposta a la pandèmia. Epidemiologia, diagnòstic i gestió de pacients; prevenció i control de la infecció; informació i educació sobre l’ús de la mascareta, el manteniment de les distàncies i el correcte rentat de mans i suport psicosocial són alguns dels temes que s'hi poden trobar.