Se suspèn l'edició 2021 dels Pressupostos Participatius

L'Ajuntament comença la implementació de les propostes més votades de l'edició del 2020

Una reunió dels Pressupostos participatius 2020
Una reunió dels Pressupostos participatius 2020 | Ajuntament de Rubí
Redacció
08 de juliol del 2020
A causa de la situació sanitària, l'Ajuntament de Rubí no podrà celebrar l'edició 2021 dels Pressupostos participatius, que havia d'haver començat aquest 2020, i que es preveia que tinguessin un format amb més debat presencial. Com explica el regidor de Participació Ciutadana, Pau Navarro, "buscaven augmentar la participació i la qualitat d'aquesta en tot el seu procés: des de la presentació de propostes fins a les votacions de les mateixes".

Aquests objectius quedaran fixats per la propera edició, és a dir, la que permetrà que la ciutadania proposi i voti les accions que s'hauran d'incloure i executar l'any 2022. Pel que fa al procés participatiu d'infants i adolescents, "treballem per mantenir l'edició d'aquest any, ja que el seu format permetria una millor adaptabilitat a les mesures sanitàries de la Covid-19".

En la darrera edició dels Pressupostos Participatius, la ciutadania va decidir destinar l'import a cinc accions: la millora del parc de Ca n'Alzamora, l'ampliació de la zona d'ombra del parc del Rivo Rubeo, la millora dels equips de l'Escola de Música, una prova pilot contra el mosquit tigre i una aplicació pensada per a famílies amb persones amb diversitat funcional. Aquestes propostes entren ara en fase d'implementació, i es dona per tancat el procés ciutadà.

Pel que fa al procés d’infants i adolescents, properament es tirarà endavant la instal·lació d’equipament esportiu i la posada en marxa d’aparcaments segurs per a bicicletes que són les propostes que es van treballar a través del Consell dels Infants i Adolescents durant l’any 2019.