ple municipal febrer 2019

L’AUP vol reconvertir els terrenys del camp de golf de Can Sant Joan en un gran parc interurbà de Rubí-Sant Cugat

La formació considera que recuperar aquest espai és "una oportunitat única"

per RubiTV.cat , 19 de febrer de 2019 a les 18:39 |
El camp de golf de Can Sant Joan | AUP
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Alternativa d'Unitat Popular presentarà aquest mes de febrer una moció on insta l'equip de govern a iniciar de manera immediata les negociacions necessàries amb l'Ajuntament de Sant Cugat i l'Incasol per tal de recuperar els terrenys del camp de golf de Can Sant Joan i reconvertir-los en un gran parc interurbà entre ambdós municipis.

L'AUP proposa que aquest parc, a més, inclogui un centre cívic, una zona de restauració i una zona de concerts, i que s'integri en el projecte de millora del Parc de Ca n'Oriol.El camp de golf es va inaugurar el 1994, el primer camp de golf públic de Catalunya, malgrat la gran lluita veïnal contra el projecte al llarg dels 90. La seva construcció va ser impulsada per la Reial Federació Espanyola de Golf i la Federació Catalana de Golf, amb la col·laboració de l’Institut Català del Sòl, la Generalitat i el Consell Superior d’Esports.

El 2015 es va vendre la seva concessió que, dos anys més tard, va acabar en mans de Puro Campo SL, una empresa dedicada a l’explotació de finques rústiques i dirigida per un empresari rus que pretenia fer inversions de millora en el camp per atraure nous clients.


Aquestes inversions mai van arribar i durant el mes de maig de 2018 es va fer públic que l’empresa havia entrat en fallida, i per aquest motiu la Federació Catalana de Golf va rescindir el contracte amb l'empresa. Al llarg de 2018 també es va fer públic que un grup estranger estaria interessat en la compra del camp de golf, però a dia d'avui continua abandonat.

L'accés al camp és fàcil, ja que una part de les tanques que el delimitaven han estat obertes o tirades, i és habitual veure-hi persones passejant o fent esport, fins i tot es diu que s'hi fan concerts a les nits.

L'AUP també considera que molts elements del camp de golf actualment són punts positius per a la seva reconversió en parc interurbà: l'estat és bo, requereix de poc manteniment, existeixen camins en bon estat que garanteixen l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda.

La formació fins i tot fa algunes propostes concretes sobre les infraestructures existents, com ara convertir l'edifici de recepció en un centre cívic amb bar o la zona de pràctiques de tir un espai per a grans concerts.

Segons l'AUP, "Rubí i Sant Cugat tenim una oportunitat única per a recuperar aquest espai únic i reconvertir-lo en un gran parc interurbà públic per al gaudi de la ciutadania", que, a més, es podria connectar amb el Parc de Ca n'Oriol, donant lloc a una gran zona d’esbarjo i gaudi molt pròxim al centre urbà de la ciutat.

L'AUP no assistirà a les comissions informatives del 21 de febrer en suport a l'aturada de país

Els regidors de l'AUP no assistiran aquest dijous a les comissions informatives que se celebren una setmana abans del ple, ja que recolzen la vaga i l'aturada de país convocada per aquest dijous, 21 de febrer.

 

Participació