La Societat de Blues de Rubí lamenta el tracte de l'Ajuntament envers l'entitat

La SBR no ha cobrat encara la subvenció de l'any 2019

10 de juliol del 2020
Actualitzat el 11 de juliol a les 18:29h
Una de les activitats de la Societat de Blues de Rubí
Una de les activitats de la Societat de Blues de Rubí | Facebook SBR
Aquest dimecres, la Societat de Blues de Rubí ha fet públic que no ha cobrat, a dia d'avui, la subvenció corresponent a l'any 2019, per les activitats de concerts en els cicles musicals, un Festival Internacional i una vintena de Jam Sessions. L'entitat ha explicat que a principis del 2020, en una reunió amb l'Ajuntament se'ls va dir que s'estava buscant la dórmula per tal de poder atorgar les subvencions del 2019 i que, tot i que no van posar dates, procurarien que fos abans del VII Festival de Blues.

Amb la situació de la pandèmia, el Festival de Blues s'ha hagut de suspendre - a més d'altres propostes - però l'entitat necessita la subvenció per poder retornar als seus socis els diners que van fer possible el Festival i altres activitats l'any 2019. "Estem cansats de no ser escoltats i també volem recuperar els nostres diners", lamenten des de la Societat. La SBR va contactar amb l'Ajuntament per correu electrònic el passat 18 de juny, i encara no ha tingut resposta.

L'Ajuntament, però, assegura que el mateix 19 de juny va contactar amb el president de l'entitat, Carles Pujante, per traslladar-li la informació sobre el problema que hi havia hagut amb les subvencions, i és que s'ha hagut de fer una revisió jurídica dels expedients de justificació d'anys anteriors, que impedia resoldre la tramitació de la concessió de les subvencions, i que el procés va quedar afectat per l'aturada dels terminis administratius amb l'entrada en vigor de l'estat d'alarma. Des d'aleshores, explica el Consistori, s'ha estat treballant en la tramitació dels expedients pendents.

Pujante ha explicat a RubiTV.cat que, tot i que va existir aquesta trucada, la solució encara no ha arribat. "Una trucada per part d'un tècnic municipal explicant-nos la situació no ens retorna els diners que no hem rebut, i de fet aquesta trucada arriba després de molta insistència i de molt anar al darrere, i no entenem per què", lamenta el president de la SBR.

Respecte a la subvenció que no han cobrat encara, - de fet, Anna Tutusaus, sòcia de l'entitat, recorda que "encara no ha estat ni atorgada" - explica que cada any s'han trobat amb situacions com, per exemple, haver de justificar una subvenció sense haver-la cobrat encara, ja que s'ha de fer dins d'uns terminis concrets, o que s'aprova la convocatòria de subvencions i triga mesos en publicar-se.

A banda del tema de les subvencions, el president de la Societat afirma que "sempre que organitzem alguna cosa ens posen problemes i dificultats tècniques, mentre després a Rubí se celebren altres activitats amb grans desplegaments de recursos i mitjans molt superiors", explica Pujante, que lamenta que de vegades, "en comptes d'ajudar-te de vegades et compliquen més la vida, i és molt difícil organitzar les coses: ens hem queixat moltes vegades de no saber quan, ni quant ens pagaran, perquè ens fa arriscar molt", ja que, a més, si una activitat s'hagués d'anul·lar a causa de la pluja, per exemple, és la Societat qui ho ha d'assumir.

Com deia en el correu electrònic enviat a l'Ajuntament, Pujante defensa que la programació que fa la SBR és una "aportació de valor cultural per al ciutadà", i recorden que intenten, a través de totes les activitats que fan, "posar en valor la ciutat de Rubí" i després de set anys d'organitzar-les amb les dificultats que s'han trobat per part de l'Ajuntament, han dit "fins aquí hem arribat".

La Societat de Blues de Rubí també assegura que hi ha més entitats en la mateixa situació, mentre que d'altres - que no són de la Modalitat C sinó que reben una subvenció nominativa - sí que han cobrat o bé se'ls han fet pagaments per altres vies per tal de garantir-los la celebració d'activitats. "Portem anys parlant d'aquest problema i mirant de trobar una solució a aquests problemes, però no hi ha manera", lamenta Pujante.